Falk Ist Knjaževac Foto: Miljko Stojanovic/Danas

Udruženi sindikati Srbije "Sloga" sa velikom zabrinutošću obaveštavaju javnost o ozbiljnom incidentu koji se dogodio danas u Knjaževcu, kada je Uroš Savić, predsednik sindikata Sloga u "Falk Ist-u", napadnut od strane Milana Zlatkovića, poznatog pod nadimkom "Štroka".

Prema službenoj belešci datoj policiji, Zlatković je fizički nasrnuo na Uroša Savića, izrekavši pretnje upućene njemu i njegovoj porodici. Napad se dogodio za vreme štrajka koji je u toku u „Falk Ist-u“. Zlatković je uputio ozbiljne pretnje, uključujući i tvrdnje da zna gde Uroš Savić živi, pretio njegovoj porodici, te da će mu „razbiti glavu“ i „zapaliti kuću“.

Napad na Savića eskalirao je do te mere da je Zlatković pokušao da ga pregazi svojim automobilom, nakon čega je Savić morao zatražiti hitnu medicinsku pomoć, navodi se u saopštenju „Sloge“.

Udruženi sindikati Srbije „Sloga“ najoštrije osuđuju ovaj napad, koji predstavlja novu i alarmantnu dimenziju nasilja nad radnicima u Srbiji. Nasrtaji, pretnje i pokušaji zastrašivanja radnika koji se bore za svoja prava su neprihvatljivi.

PROČITAJTE JOŠ

„Pozivamo nadležno Tužilaštvo u Knjaževcu i policiju da hitno preduzmu odgovarajuće mere kako bi se istražio ovaj incident i obezbedilo da odgovorni budu privedeni pravdi“, navodi se u saopštenju i dodaje:

„Nasilje i zastrašivanje radnika koji se bore za pravedne uslove rada i poštovanje njihovih prava ne sme biti tolerisano u našem društvu. Očekujemo da nadležne institucije odgovore na ovaj napad odlučno i u skladu sa zakonom.“

Slučaj napada je juče u 20.30 časova prijavljen nadležnoj policijskoj stanici u Knjaževcu i zatražena je zaštita policije zbog pretnji paljenjem kuće.

BONUS VIDEO Protest radnika fabrike obuće „Falk ist“

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar