Nakon što su se u javnosti pojavile vesti o lošem stanju u kom se nalazi zgrada Osme beogradske gimnazije, ekipa našeg portala odlučila je da poseti ovo mesto i uveri se u pravo stanje stvari. Jedno je sigurno - ovoj školi potrebno je doterivanje i renoviranje. To je ujedno prava slika srpskog školstva - i njemu treba rekonstrukcija.

Ono što je vidljivo sa samog ulaza jeste da je fasada na školi prilično stara, a glavni „ukras“ su grafiti na zidovima koje su, pretpostavlja se, oslikali sami učenici. Srećom, fasada nam nije delovala nebezbedno i opasno po đake.

Foto: Goran Srdanov/Nova.rs

Dvorište škole je veoma prostrano, a ono što upada u oči jeste jedan deo iza škole, odmah uz ullicu, zarastao u travu, pa ga ne bi bilo loše pokositi.

Foto: Andrija Lazarević/Nova.rs

Ono što smo uspeli da primetimo u unutrašnjosti same škole jeste da se na pojedinim mestima na zidovima vide fleke, ali i tu situacija nije alarmantna.

Foto: Andrija Lazarević/Nova.rs

Sa leve strane odmah do ulaza su merdevine, pa se pretpostavlja da su se obavljali neki radovi.

Što se samog hola škole tiče, deluje uobičajeno.

Foto: Andrija Lazarević/Nova.rs

Još jedna od stvari koja bi mogla biti uređena je i školska ograda koja je je oštećena na nekoliko mesta.

Foto: Goran Srdanov/Nova.rs

Član Stranke slobode i pravde Voždovac, Rajko Mitrić skrenuo je u svom saopštenju pažnju na to da godinama nije preduzet nijedan korak u održavanju i saniranju zgrade Osme beogradske gimnazije.

On tvrdi da ovakvo stanje izaziva nelagodu i strah kako dece, tako i roditelja i nastavnika.

“Svaki dobronameran čovek zna da se Srbija najbolje brani znanjem i zato SSP garantuje da ćemo nakon smene ove nestručne, bahate i korumpirane vlasti obezbediti bezbedne, uređene i moderne škole u kojima će raditi dobro plaćeni prosvetni radnici koji će uživati status koji zaslužuju jer im poveravamo najvrednije što imamo, našu decu, ali i budućnost Srbije“ zaključio je Mitrić.

PROČITAJTE JOŠ

Portal Nova.rs u više je navrata pokušao da stupi u kontakt sa rukovodstvom škole i proveri sa kojim se sve to problemima svakodnevno suočavaju.

Međutim, do objavljivanja ovog teksta nismo dobili odgovor.

***

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare