ilustracija Foto: shutterstockBy Evgeny Bakhchev

Grupa od 45 turista iz Srbije koja 15 dana putuje autobusom turu do Velike Britanije u organizaciji agencije TRip Trop Travel našla se u problemu kada su ostali bez prevoza do Edinburga.

Njihov autobus oštećen je kada je vozač prilikom isprakiravanja udario u drugi autobus, pa nije bio u voznom stanju. Morali su o svom trošku da nađu smeštaj, ali zbog održavanja festivala svi kapaciteti su bili popunjeni, pa ih je jedan hotel pustio da prespavaju u lobiju.

Sutradan su sa devet sati zakašnjenja po njih došla dva minibusa koja su prevezla do Kardifa, a putovanje je trajalo 10 sati.

Večeras su stigli u Kardif iako je već trebalo da budu u Briselu odakle bi trebalo da u nedelju krenu za Srbiju.

Obratili su se i Juti i ambasadi, a iz agencije kažu da je došlo do nepredviđene situacije, piše N1.

„Mi nemamo direktan kontakt sa agencijom, sve je bilo preko vodiča. Što se tiče njega, mogu da kažem da se on trudi da nam izađe u susret, da nam pomogne koliko može. Međutim, on je samo spona između agencije i nas, pa ne može mnogo toga da uradi. Šta mu kažu iz Beograda, i kako ga usmere, tako on i reaguje. Rekli su da će autobus biti gotov do sutra, ali da li će tako biti, nismo sigurni. Mi još uvek nemamo rešenje problema kako ćemo se vratiti kući“, rekla je Bojana Stojanov, jedna od turista koja je ostala bez prevoza.

***

BONUS VIDEO: Agonija srpskih turista koji su se vraćali sa mora u Crnoj Gori

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar