Naši sugrađani jedva čekaju da dođe trenutak koji se zove "kada sve ovo prođe", da sebi priušte odmor ili letovanje. U našoj anketi kao destinacija za odmor vodi Srbija, odnosno naše banje i planine, dok će mnogi koje srce vuče na more ovoga leta to preskočiti. Ipak, na listi planiranih odmora, osim Sokobanje, Vrnjačke banje, Javora ili Zlatara, našao se i - Mauricijus, ukoliko bude moguće da se putuje van Evrope.

„Planiramo da idemo u Sokobanju, već smo napravili rezervaciju. Inače letujemo u inostranstvu, ali ove godine rešili smo da ostanemo u Srbiji, a u Sokobanji je lepo, povoljno i zdravo, odličan izbor za celu porodicu“, priča nam Snežana.

Snežana Foto: Vesna Lalić/Nova.rs

Ona je i najdalje otišla, kada je reč o Beograđanima sa kojima smo razgovarali o planovima za „kada sve ovo prođe“.

Čini se su saveti epidemiologa i infektologa doprli do naših sugrađana, koji većinom kažu da inače letuju u inostranstvu, na moru, ali će ove godine odmor provesti „na domaćem terenu“.

Pročitajte još:

Tustički radnik Marko čak dodaje da će iskoristiti priliku da proputuje onim delovima Srbije koje nije imao priliku da vidi proteklih godina, dok Anđelka poručuje da ove godine na more sigurno ne ide. Razmišlja se između odlaska na Javor ili u Vrnjačku banju.

Nataša je, sa druge strane, oprezni optimista.

Nataša Foto: Vesna Lalić/Nova.rs

„Planiramo odmor, ali videćemo šta će biti kada je reč o zdravstvenoj situaciji. Nije toliko bitno gde ćemo, koliko je bitno da se odmorimo. Volela bih, ipak, da to bude more“, priznaje naša sugrađanka.

Podsetimo da je epidemiolog Kriznog štaba dr Predrag Kon više puta preporučivao da građani ove godine, ipak, ne odu na more.

„Uvek sam govorio – bolje je biti u svojoj zemlji i ne dobiti neku infekciju ovakvog tipa u tuđoj zemlji. Lično neću ići na more, inače putujem uvek. Putovaću i sad, ali u okviru Srbije, jednostavno, ovde se osećam bezbednije i sigurnije”, rekao je dr Kon.

Taj savet zapamtili su Stefan i Viktor, koji veruju da je još rizično da se putuje u inostranstvo.

Foto: Vesna Lalić/Nova.rs

„Svi smo se namučili oko karantina i epidemije, zato sigurno idemo na odmor, ali ovde kod nas, na Zlatibor ili Zlatar“, odgovaraju u glas.

Za razliku od njih, Ivan i njegova porodica imaju ambicioznije planove.

Neće ići na letovanje jer ne žele da rizikuju zbog epidemije, ali zato razmišljaju o egzotičnom zimovanju. Njihova destinacija je – Mauricijus.

Ivan Foto: Vesna Lalić/Nova.rs

Nešto, međutim, može i da im pokvari planove.

„Ne znamo da li će uopšte biti dozvoljeno da se putuje van Evrope“, zabrinut je Ivan.

Ljubiša, opet, već sada zna da od letovanja nema ništa, ali zbog toga ne žali.

Ljubiša Foto: Vesna Lalić/Nova.rs

„Udaje se ćerka u oktobru, pa do tada ne planiramo ništa“, objašnjava, dok mu mi čestitamo.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare