U novinama “Nova” u sredu pročitajte: Kako su naprednjaci oteli deci pozorište i prostor krišom prodali kontroverznim biznismenima; Profesor Jovo Bakić poručuje: Licemerje, okrutnost i glupost su obeležja ovog režima; Ko je oteo Piksija – zašto govori selektora Srbije više ne zvuče optimistično.

Upravni sud poništio odluku Univerziteta u Beogradu o doktoratu ministra finansija: Mali se vadi na proceduru da bi odbranio plagijat.

Ukoliko uprava Univerziteta u Beogradu promeni svoju odluku, iz akademske zajednice najavljuju proteste i blokade.

Istraživanje „Nove“ pokazuje da je 2015. godine dečje pozorište ostalo bez svog prostora: Peconi kupio „Buhu“ dok je Siniša Mali bio gradonačelnik.

Ključna je bila prodaja „Kafea Teatar“, koji se nalazio u okviru zgrade pozorišta i od tog trenutka počinje vrlo zamršena priča o tome kako su firme bliske kontroverznom biznismenu došle do tog prostora.

Jovo Bakić, profesor Filozofskog fakulteta: Licemerje, okrutnost i glupost su obeležja ovog režima.

„Ne očekujem potpisivanje sporazuma. Imperijalni pokrovitelji znaju da to nijedan političar u Srbiji ne sme da potpiše. Stoga će tražiti da se sporazum sprovodi (tome služi pre nekoliko dana usvojeni aneks ugovora), a nepomenik će morati da sluša i trpi, kuka i plače, te sve bespogovorno sprovodi“, kaže Bakić.

Kompanija očigledno ne odustaje od iskopavanja litijuma u Srbiji: „Rio Tinto“ borbu za Jadar vodi na Viberu.

Građanima Srbije u inboks stižu poruke u kojima se „Rio Tinto“ predstavlja kao „zelena“ kompanija i veliki ekolozi.

Svedočenje žene koja je obavestila policiju o nesreći na Dunavu: Mokar je stajao nasred sobe i rekao: „Drugovi su mi mrtvi“.

Beograđanka Jasmina M, u čiji je dom upao Mane K., jedini od četvorice muškaraca koji je uspeo da ispliva iz Dunava kada im se prevrnuo čamac, opisala je trenutak kada ga je ugledala u svojoj kući.

Selektor Srbije je „pucao“ od optimizma, a sad je u rečnik vratio – „eventualno“: Izbori i Katar uzdrmali Piksija.

Dragan Stojković će zauvek ostati zapamćen po rečenici „Kakav, bre, eventualni plasman! Mi moramo u Katar.“ Ipak, na početku novih kvalifikacija tog samopouzdanja više nema.

Pronađite svoj primerak novina „Nova“.

Bonus video: Mane K. nakon što je isplivao iz Dunava