U novinama "Nova", u utorak, pročitajte: Kako su zvanični Beograd i Srpska lista za šest meseci sve prepustili Albancima; Alarmantna statistika femicida u Srbiji: Za četiri meseca ubijeno 13 žena; Istraživali smo i kako su rukovodioci Višeg tužilaštva u Beogradu postupali u slučajevima nelegalne gradnje.

Za šest meseci Beograd i Srpska lista sve prepustili Albancima: Izborni cirkus Kurtija, moguće blokade kupuju Vučiću vreme

U ime Srpske liste se oglasio Milan Radoičić i poručio da srpski narod neće dozvoliti da neko ko je osvojio jedan ili dva odsto glasova vodi ove četiri opštine. Sagovornici „Nove“ navode da su blokade ulaska novoizabranim vlastima u zgrade opština i nesprovođenje njihovih odluka.

„Nova“ istražuje Kako su viši tužilac i njegovi prvi zamenici postupali u slučajevima nelegalne gradnje: Bahate investitore „čašćavali“ nagodbama i uslovnim osudama

Nenad Stefanović i njegovi zamenici Lazar Lazović i Miodrag Marković mesecima unazad targetiraju kolege iz osnovnih tužilaštava da štite građevinsku mafiju zbog blage kaznene politike, iako sva trojica iza sebe imaju krajnje upitna postupanja u procesuiranju prijava za gradnju bez građevinske dozvole.

Budući srednjoškolci tokom juna polažu završni ispit i biraju gde će nastaviti svoje obrazovanje.

„Nova“ donosi i detaljan kalendar upisa u srednju školu: Sedam dana juna ključnih za male maturante Sve bi trebalo da se završi početkom jula, kada je predviđeno objavljivanje konačnog rasporeda upisanih učenika po školama.

Alarmantna statistika femicida i žrtava porodičnog i partnerskog nasilja u Srbiji: Za četiri meseca ubijeno 13 žena, duplo više nego u istom periodu 2022.

Ovo je ogromno povećanje. Nemam objašnjenje zbog čega, jer su u dosta slučajeva reagovale institucije, kazala je za „Novu“ koordinatorka Sigurne kuće Vesna Stanojević.

Posle osam godina konačno na vidiku rekonstrukcija dečjeg teatra: „Buha“ se obnavlja i ostaje na Trgu republike

Raspisuje se tender za izvođača radova, a u toku je postupak izbora novog prvog čoveka pozorišta, kaže za „Novu“ predsednik UO „Boška Buhe“ Radivoje Dinulović.

Sudbina belog sporta kod nas: Potreban nam je ATP turnir, ali postoji još veći problem: Ako se ne napravi sistem, tenis u Srbiji će izbledeti

Srpski tenis zaslužuje mnogo više od jednog ili dva ATP turnira, zaslužuje da se stavi na mapu sa dugoročnim idejama. Inače ćemo doživeti sudbinu Švajcarske. Navedite još jednog švajcarskog tenisera, a da nije Rodžer Federer ili Stan Vavrinka.

Pronađite svoj primerak novina „Nova“.

Bonus video: Vučić o Bojanu Pajtiću