Foto: Fondacija humanost bez granica

Nikolina (14) je dete koje je rođeno nakon uredno vođene i kontrolisane trudnoće. Do svoje šeste godine, bila je zdrava i vesela devojčica. A onda su roditelji primetili promene na Nikolininom oku. Usledila je detaljna dijagnostika nakon koje je konstatovan hidrocefalus, usled čega joj je ugrađen VP šant.

Nakon intervencije, Nikolini je dijagnostikovan zloćudni tumor malog mozga C716 (meduloblastom). Hitno je operisana na odeljenju neurohirurgije pri Kliničkom centru Srbije. Usledila je kraniospinalna terapija, zatim hemioterapije. Došlo je do velikog broja komplikacija.

Nikolina je izgubila vid, govor, hod, pamćenje. Samo je ispuštala jezive bolne krike. U međuvremenu joj se zapušio VP šant pa je rađena revizija. Operisala je i strabizam i uz pomoć te operacije je malo poboljšala vid, ali i dalje nosi naočare i još uvek vidi duple slike.

Foto: Fondacija humanost bez granica

Usledila je rehabilitacija koja još traje. Nikolina se leči na Klinici Dr Miroslav Zotović u Beogradu. Njena borba traje svaki dan.

Još uvek joj je potreban neko da pazi na nju jer usled hoda ponekad gubi ravnotežu, a kao još jedna od komplikacija, sluh joj je jako oštećen, nosi slušne aparate i ima poteškoće sa pamćenjem. Da bi napredovala u lečenju, potrebno je mnogo rada i intenzivni tretmani.

Nikolina se jako dugo bori sa teškim bolestima!

Porodica se obraća svim humanim ljudima da im pomognu svojim donacijama, kako bi Nikolina nastavila sa lečenjem. Sredstva su joj potrebna za specijalističke preglede, rehabilitacije, fizikalne tretmane, za logopedske i defektološke tretmane, za tretmane plivanja, za oftalmološke usluge i opremu kao i za putne troškove i smeštaj.

Da Nikolina Pobedi! Pokažimo našu HUMANOST BEZ GRANICA.

Foto: Fondacija humanost bez granica

Dajmo Nikolini vetar u leđa, da više vežba, da se bori i da pobedi u svojoj borbi a njenim roditeljima vratimo osmeh na lice jer im dete napreduje.

Ovim putem pozivamo sve ljude dobre volje da pomognu da Nikolina pobedi, tako što će preko FONDACIJE – humanost bez granica poslati SMS sa brojem 131 na 2407.

Uplate za pomoć u lečenju mogu se izvršiti i na dinarski i devizni račun korisnika i putem E-doniraj internet plaćanjem platnim karticama iz celog sveta, kao i preko PayPal-a.

Cena SMS poruke iznosi 200 dinara. PDV se ne naplaćuje. Mogućnost slanja SMS-a imaju korisnici MTS, Yettel, A1 i Globaltel mreže.

Pomozimo Nikolini!

SMS: 131 na 2407

Dinarski račun: 160-6000001631712-18

Devizni račun: 160-6000001643778-98

IBAN: RS35160600000164377898

SWIFT-BIC/DBDBRSBG

BONUS VIDEO: Pomozimo deci da zbog mobilnog ne izgube vezu sa stvarnošću

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar