Foto: FoNet/Ljiljana Stojanović,EPA/PETRUT CALINESCU

Tokom jučerašnjeg dana održani su eko protesti širom Srbije, a kratak rezime blokade magistrale na Bistrici jednog od korisnika društvenih mreža izazvao je lavinu komentara.

Pročitajte još:

Naime, izvesni Milan je u svojoj objavi do detalja objasnio kako su „botovi“ pokušali da probiju blokadu, ali naravno u tome uspeli nisu.

„Kratak rezime današnje blokade na Bistrici. Magistrala na Bistrici blokirana po planu, sat vremena, između 14h i 15h. Vozila Hitne pomoći uredno propuštana, uz propratni aplauz. Botovske brigade iz Priboja i Prijepolja svim silama trudiše se i upiraše da izazovu incident i naprave eskalaciju sukoba. Nije im prošlo. Ljudi su, pazite sad, lažirali svatove, sa sve barjacima, zastavama i desetinom vozila u koloni, ne bi li probili blokadu. Ni to im nije prošlo, naravno. „SVATOVI“, a usred Božićnog posta, nisu imali ni mladoženju, ni mladu. Nisu imali čak nijednog ženskog člana. I ovo nije članak iz Zone Sumraka. Ovo se zaista danas desilo na Bistrici. Svatovi sačinjeni isključivo od muškaraca“, piše u objavi Milana Kašerića.

Podsetimo, građani širom Srbije juče su se okupili na nekoliko desetina lokacija u 14 sati, a nakon dva sata blokada počeli su da se razilaze. Skupovi su prošli bez većih incidenata, ali je zabležen nemio događaj na Novom Beogradu kada je bahati vozač udario jednu devojku, dok su u Novom Sadu i Beogradu incidente pravile huliganske grupe koje su demonstranti uspeli da rasteraju.

BONUS VIDEO: Ekološki protest šetnja

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare