Foto:TANJUG/ ZORAN ŽESTIĆ

Na fakultete Univerziteta u Beogradu koji školuju informatičare konkurusalo je više od 3.500 budućih brucoša. Najviše i ove godine na Fakultetu organizacionih nauka (FON-u) - 2.308 i za njih je prijemni ispit organizovan u dve najveće sale Beogradskog sajma.

Nikome od potencijalnih brucoša nije bilo prijatno da vidi oko sebe više od 2.000 vršnjaka – gotovo tri puta više nego što ima mesta na fakultetu koji žele. Mnogi su se već sreli juče na prijemnom ETF-a.

„Spremao sam se dosta, mislim samouveren sam, nije mi ovo jedina opcija, ali najviše bih voleo da upišem ovaj fakultet zato što mi se najviše sviđa od svih, i najširu sliku daje“, kaže za RTS Dušan Kostić iz Gimnazije „Vuk Karadžić“ u Loznici.

Pročitajte još:

Očekivanja su velika. Konkurencija još veća – do prijavljenih 2.308 kandidata, 1.616 su odlični đaci.

„Svi smo uplašeni, ali mislim da nema potrebe da se osećam tako. Odlučila sam se za FON zato što mislim da mi daje tu neku širinu“, rekla je Anja Đorđević iz Desete gimnazije u Beogradu.

„Ja hoću da upišem informacione tehnologije, i milim da mi daje baš dosta znanja i o menadžmentu i o stvarima koje bih mogla da iskoristim dalje u životu“, kaže Sofija Đukić iz Treće beogradske gimnazije.

Foto:TANJUG/ ZORAN ŽESTIĆ

Fakultet je osnovan pre više od pet decenija za školovanje direktora. Danas ima smerove na kojima se uči menadžment i IT – ono što mlade najviše interesuje. Na fakultetu smatraju da ih privlači i to što se programi stalno inoviraju u skladu sa potrebama tržišta ali i to što imaju ugovore o saradnji sa više od 1.300 kompanija.

„Upravo ta činjenica da naši diplomci ne čekaju mnogo na posao, odnosno da mnogi diplomci još kao studenti dobiju ponudu za posao. odlični uslovi studiranja, to su ključni razlozi što je ovako veliko interesovanje“, kaže prof. Milan Martić, dekan FON-a Univerziteta u Beogradu.

FON je jedini fakultet Univerziteta u Beogradu koji je posle 31 godinu nedavno dobio novu zgradu. Kažu, sve je u dobroj organizaciji.

BONUS VIDEO: Zašto fakulteti društvenog usmerenja nisu na ceni

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare