Punkt na Sajmu Foto: Ana Vušović Marković/Nova.rs

Prof. dr Miloš Marković sa Katedre za imunologiju Medicinskog fakulteta Univerziteta u Beogradu izjavio je da se može doneti zaključak da vakcine protiv koronavirusa štite i dalje od teških formi bolesti i da svi koji se nisu vakcinisali ima smisla da se vakcinišu. "Ne znam šta nam jesen donosi, moguće je da se pojavi neki novi soj", rekao je Marković za N1. On kaže i da je njegov savet da oni koji nisu - dobiju treću dozu vakcine, a i četvrtu ako su u pitanju starije osobe i hronični bolesnici.

On je u povodom kampanje „Ko rano rani“ posvećene vakcinaciji u Danu uživo N1 rekao da razume da su „svima preko glave“ i kovid, a i vakcine ali da želi da podseti ljude da pandemija nije gotova, kao i da postoje i mnoge druge respiratorne bolesti poput gripa i pneumonije koje su vakcinama preventabilne bolesti.

Pročitajte još:

„Mnogo puta sam čuo komentar – vakcinisao sam i se razboleo se, i to su uglavnom bile blaže forme bolesti, a ja uvek kažem – ko zna kako bi bilo da se nisi vakcinisao“, rekao je dr Marković.

Izrael je, kako dodaje, jasno pokazao da vakcina dva do četiri puta više štiti od hospitalizacije, teških formi bolesti i od smrtnosti što je jasna poruka da – i dalje ima smisla vakcinisati se protiv korone.

Povodom činjenice da se maske ne nose ni u gradskom prevozu, te da korona jenjava, on je naglasio da je upravo slušao predavanje da je najveća smrtnost u Srbiji i svetu ove godine i to sa omikronom, iako ga svi doživljavaju tako da je blag.

Opširnije čitajte na N1.

Bonus video: Razbijamo zablude o vakcinaciji – Dr Emina Milošević objašnjava zašto korona-vakcine primamo više od jednom

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare