Foto:Shutterstock

Ideja o groblju kućnih ljubimaca u Beogradu postoji toliko dugo da je nadživela mnoge kuce i mace. N1 je danas obišao radove na ovom groblju. Prema rečima izvođača radova, sve teče po planu i oni će svoj posao završiti u roku.

A rok, kako je za N1 rekao Zdravko Kurćubić, projekt menadžer firme koja izvodi radove, za završetak je za tri nedelje.

„Početak oktobra je rok za završetak radova. Svi infrastrukturni i instalacijski radovi su završeni. Izgrađene su interne saobraćajnice, parking, staze i prateći objekti. U toku je uređenje zelenih površina, ubacuje se humus tamo gde nedostaje, dodaju sadnice i počelo je ulepšavanje celokupne površine“, rekao je Kurćubić za N1.

Ukupna površina kompleksa groblja za kućne ljubimce je 15.376 kvadratnih metara, a, kako N1 saznaje, na njemu je planirano oko 850 pogrebnih mesta za kućne ljubimce, a kako navodi izvor N1, postoji dovoljno mesta za proširenje kapaciteta ukoliko i kada to bude bilo potrebno. Nalazi se na Bežanijskoj kosi u ulici Rajkovoj broj sedam.

Na groblju kućnih ljubimaca danas, nema velikih mašina jer su svi veliki radovi završeni. Radnici i radnice koje smo tamo zatekli uglavnom čiste glavnu zgradu, a muškarci ubacuju humus, uglavnom oko drveća, a gde ga nema dovoljno. Postavljene su česme i označena mesta, odnosno, travnate površine na kojima će ubuduće počivati kućni ljubimci.

PROČITAJTE JOŠ

„Kada budemo završili uređenje zelenih površina , a to bi trebalo da bude gotovo za nekoliko dana, ostaje nam da pripremimo tehničku dokumentaciju za tehnički prijem izvedenih radova, a potom sledi dobijanje upotrebne dozvole“, objasnio je projekt menadžer.

Dokle se stiglo s radovima pogledajte na N1.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar