Foto: Privatna arhiva

Marko Nikolić (36) iz Vranja, master profesor sporta i fizičkog vaspitanja koji je odlučio da učestvuje u humanitarnoj misiji za obolelog dečaka Maksima Milenkovića koju je nazvao "Maratonom za život".

Marko je trenutno pretrčao čak 425 kilometara u pustinji i nažalost je ostao bez pratnje. Marko i Dušan, koji su ga pratili biciklama, su trenutno povređeni i nisu u mogućnosti da nastave dalje. Ovo su nepredvidive okolnosti, ali Marko ne odustaje do cilja kako bi Maksim dobio svoju terapiju. Obzirom da je njegova pratnja nosila svu moguću opremu, sada je taj teret pao na njegova leđa. Morao je da kupi dečija kolica kako bi sa njima trčao i hodao i kako ne bi nosio svu opremu… Ovo su surovi uslovi koji ga sputavaju…

Foto: Privatna arhiva

Marko poziva sve vas da pošaljete SMS 61 na 3800 i time pomegranate Maksimu da ode na terapiju, a on stigne do cilja. Do kraja rute je ostalo još 1175 kilometara…

Marko je sinoć sa svojom ekipom, Dušanom i Markom spavao na benzinskoj pumpi u sred pustinje koju su sasvim slučajno našli. Jaki vetrovi usporavaju i ometaju njegov plan, noći su prehladne, a dani pretopli… Sami nameštaju šatore i kuvaju, ali ne odustaju od cilja!

Foto: Privatna arhiva

Do cilja mu je ostalo još 1440 kilometara i još oko 30.000 poruka za malog Maksima.

Naime, Marko koji trenutno živi i radi u Kuvajtu odlučio je da pretrči 1.600 kilometara kroz pustinju u Maroku, kako bi pomogao teško obolelom petogodišnjem dečaku iz Niša Maksimu Milenkoviću da sakupi 80 hiljada evra za terapiju koja mu život znači.

Najpre, cilj je bio da Marko pretrči 1.400 kilometara, ali je odlučio da postavi daleko veći cilj i zada sebi jako ozbiljan zadatak i pretrči čak 1.600 kilometara kako bi sakupio preostalih 60.000 EUR za Maksima Milenkovića.

Mali Maksim još uvek ne može samostalno da drži glavu, ne može da sedi, ne pomera ruke i noge, ne govori, ne prati pogledom, hrani se putem PEG-a.

Foto: Privatna arhiva

Marko je primetio da se za malog Maksima iz Niša već godinama sakuplja novac kako bi primio gensku terapiju i zato je odlučio da zajedno sa svima nama pomogne i ubrza ceo proces…

Mnogi se pitaju na koji način će trčanjem prikupiti novac za malog Maksima, a on objašnjava na sledeći način: Cilj mi je da animiram javnost i da svaki moj pređeni kilometar bude „kupljen“ sms porukom ili uplatom na račun. Svakog dana ćemo praviti presek da vidimo koliko smo prikupili i dokle smo stigli. Niko to do sada nije uradio. Zamislite da prelazite između sedamdeset i devedeset kilometara dnevno gde nema apsolutno ničega oko vas, a vi jedino vidite samo pesak i gole planine. Samnom će ići još dva čoveka, Marko Perović i Dušan Crnobrnja. Oni će me pratiti biciklama i nosiće svu potrebnu opremu za sobom.

Foto: Privatna arhiva

Marko poručuje svima da ćemo sa verom u Boga i dobre ljude poslati Maksima na gensku terapiju koju čeka već godinama…

Da Maksim primi genetsku terapiju!

Slanjem SMS poruke 61 na 3800
Uplatom na dinarski račun: 160-6000001495942-25

Uplatom na devizni račun: 160-6000001495995-60

IBAN: RS35160600000149599560

SWIFT/BIC: DBDBRSBG

Uplatom putem Paypala na linku: Paypal, Note: 61

Uplatom putem kartice na linku: E-doniraj

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare