Foto:EPA-EFE/VICTORIA MORENO-GIL

Onlajn nastava u srpskim sredinama na Kosovu, uprkos najavama mogućnosti da škole počnu da rade 14. septembra, biće nastavljena i sledeće nedelje, javio je danas portal Kossev.

„Po prepruci Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, obaveštavamo vas da će se nastava u osnovnim i srednjim školama na teritoriji Kosova i Metohije, i u toku sledeće nedelje odvijati onlajn“, obavestila je u petak uveče direktore škola načelnica Školske uprave Ministarstva prosvete Srbije za Kosovo Jasmina Dedić, nezvanično saznaje Kossev.

Pročitajte još:

Za razliku od svojih vršnjaka u centralnoj Srbiji, učenici osnovnih i srednjih škola sa teritorije Kosova koji pohađaju nastavu u srpskom obrazovnom sistemu nisu se vratili 1. septembra u školske klupe, već je počela onlajn nastava.

Takva odluka doneta je zbog, kako je rečeno, „loše epidemiološke situacije“. Odluka o obustavi rada do daljeg tada je doneta i za predškolske ustanove iz istog razloga.

Kako je sinoć potvrđeno iz kosovskog ministarstva prosvete, učenici koji nastavu na Kosovu pohađaju pri kosovskom obrazovnom sistemu, vratiće se u školske klupe 14. septembra.

Početak školske godine osmišljen je kroz dve faze – 14. i 21. septembra, i dva scenarija, a u zavisnosti od razreda koje pohađaju učenici. Nije precizirano da li će se i kako primeniti taj model i za škole koje rade pri srpskom obrazovnom sistemu.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar