Dugačak je spisak nerešenih problema u Beogradu, piše N1 navodeći da je pri vrhu kanalizacija - na levoj obali Dunava. Oni koje u Kotežu žive bez kanalizacije godinama, Aleksandar Šapić je zaboravio, jer kažu nije ih posetio.

Ipak nije, kako objavljuje N1,  zaboravio novobeogradske blokove gde je obezbedio nova parking mesta, nekima je rekonstruisao i pijacu. Stanovnicima Bulevara umetnosti pre više od 10 dana doveo je radnike, ali ih od tada više nismo videli.

„Mi ne smemo da zaboravimo na kvalitet življenja onih koji žive u našem gradu“, rekao je Aleksandar Šapić u okviru kampanje.

A kvalitet življenja u Kotežu je takav, da je miljama daleko od normalnog.

Foto: N1

Meštani Koteža su to i potvrdili:

„Čekajte, je l vi mislite da je normalno da se živi bez kanalizacije“.

„I dalje je kad padne kiša potop“.

„Niko ništa ne rešava, svi smo kad padne kiša u govnima, ona strana je niža i njima su podrumi puni“.

Tako žive, iako im vlast godinama daje obećanja.

„Isto pričaju – rešiće“, rekao je meštanin Koteža.

N1: Je l bio Šapić da vas poseti?

„Ja koliko znam nije“

N1: Šapića niste videli?

„Nisam ga videla“, rekla je jedna žena.

Videli su ga stanovnici novobeogradskih blokova – kojima je obezbedio 50 parking mesta. Videle su ga pre više od 10 dana i njihove komšije – iz Bulevara umetnosti.

„Ono što je najvažnije, počinju radovi“, izjavio je Šapić.

I tada je delovalo da su radovi na izgradnji podvožnjaka koji će spojiti Bulevar umetnosti sa Bulevarom Crvene armije i počeli. Bili su tu i radnici i mašine. Gradilište sada pusto, a radovima se čak ne nazire ni početak.

„To je manir ove vlasti, da se počne mnogo toga u Beogradu i da se gradi, i onda odjednom da se stane“, ocenio je Danilo Savić novinar portala Nova .

Više puta se stajalo i sa izgradnjom nove autobuske stanice. Rokovi za završetak radova probijani su nekoliko puta. Januar je Šapić najavljivao kao ključan. Došli smo u maj, pa je tokom obilaska novih perona, pre samo nekoliko dana – najavio „nešto“ novo.

„Mislim da smo sada vrlo blizu da to postane i realnost, nadamo se da će na jesen sve biti potpuno spremno“, rekao je Šapić.

„Danas je maj mesec, mi još uvek nemamo ni blizu završetak te autobuske stanice, on ponovo to najavljuje, iznova i iznova, oni krenu nešto da rade, zaustave se, zvuči malo montipajtonski, ali tako je“, naveo je Savić.

„To jeste jedan trend gde oni pokušavaju, što bi rekli da se slikaju pred izbore da kažu da se nešto radi, a onda se to ne desi“, istakao je Dobrica Veselinović kandidat za gradonačelnikaliste „Biramo Beograd“.

Opozicija se danas „slikala“ na beogradskim pijacama. Štandovi i na Banjici, i na Vračaru.

Jedna građanka kaže – valjda ćemo da oslobodimo grad, Veselinović odgovara – biće, biće.

Biće bolje, uverava kandidat za gradonačelnika Dobrica Veselinović. Obećava završetak projekta koji nisu završeni ili nisu ni započeti.

„Kao što su kanalizacija, putevi, mostovi, obilaznica oko Beograda, most kod Vinče, ali za sve ovo vreme oni su samo radili Beograd na vodi“, rekao je Veselinović.

N1: Evo Vi ste i spomenuli kanalizaciju, je l’ ste posetili vi opštine koje su po tom pitanju ugrožene?

„Mi ne samo da smo ih sad posetili, nego ih posećujemo stalno“, izjavio je Veselinović.

N1: Bliže se izbori, je l su ovde bili da vas obilaze, je l’ neko rekao da će da reši?

„Svi, svi, cela ekipa od Đilasa do Vučića“, kazao je meštanin Koteža.

A kad izbori prođu, na levoj obali Dunava ništa novo.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare