Sinoć oko 18 časova Gornji Milanovac je pogodio jak grad praćen pljuskom. Tom prilikom, kako kažu naši sagovornici oštećeni su brojni automobili, a porodici Brković je uletela protivgradna raketa u kuću.

Kako kaže Milan Brković za Nova.rs, on je u tom trenutku bio u kupatilu, a supruga i petogodišnja ćerkica su se nalazile u dnevnoj sobi.

„Čuo sam suprugu kako je zakukala. Sve se to dogodilo nešto pre 18 sati“, potrešeno priča naš sagovornik.

Kako kaže, prvo se dogodio veliki udarac, zbog čega je on izleteo iz kupatila.

„Potom se osetio dim, kao da je neko bacio dimnu bombu. Pomislio sam da je grom udario, ali instalacija je radila“, priča Milan Brković za Nova.rs napominjući da su sijalice sijale.

Porodici Brković je uletela protivgradna raketa u kuću Foto:Ljubica Sokić/Nova.rs

Njih dve je, kako ističe, odmah sklonio u sobu.

„Uleteo sam ponovo u dnevnu sobu i pogledao prema kuhinji gde je bila ogromna rupa. Raketu sam brzo uzeo i izbacio na terasu“, prepričava Milan horor koji je preživeo.

Porodici Brković je uletela protivgradna raketa u kuću Foto:Ljubica Sokić/Nova.rs

Potom je pozvao policiju, vatrogasnu službu i pripadnike sektora za vanredne situacije. Na naše pitanje koliko iznosi šteta Milan odgovara:

„Verujte da ne znam šta da vam kažem. Trenutno je tu komisija, videćemo. Važno je da smo sačuvali žive glave“. Prema njegovim rečima oštećenja su nastala i kod njegovog tasta koji živi sprat niže.

Porodici Brković je uletela protivgradna raketa u kuću Foto:Ljubica Sokić/Nova.rs

„Obilo je malter na ploči, dve monte i sručilo pola kolica betona sa plafona. Kod mene u stanu je razbijen laminat i beton, a geleri su leteli svuda po kući“, priča Milan Brković.

Njegova supruga Ivana je, takođe, doživela veliki stres. „Spremali smo se da idemo sinu na maturu. U školi je bila priredba, pa smo otišle kći i ja. Suprug je morao da ostane. Strašno je bilo. Kao bombardovanje“, kaže za naš portal Ivana Brković.

Porodici Brković je uletela protivgradna raketa u kuću Foto:Ljubica Sokić/Nova.rs

Mala Lena je, dodaje naša sagovornica, plakala na priredbi, ali su je deca tešila.

„Pitala je Milana: ‘Tata, neće valjda ponovo da nam upadne raketa'“, kaže Ivana.

Na njenu priču se nadovezao Milan napomenuvši da je Lena jutros otišla u vrtić.

„Ovde mnogo ljudi dolazi, prinuđeni smo da budemo kod tasta ili da idemo u selo. Mislim da je u Gornjem Milanovcu oštećeno preko hiljadu automobila, grad je padao po haubama, šoferšajbnama, a bilo je i ledenica veličine većeg oraha“, zaključio je naš sagovornik.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare