Foto: Vesna Lalić/Nova.rs

PIO Fond je potpisao sporazume o saradnji sa još 16 novih privrednih subjekata koji će penzionerima omogućiti popuste uz novu Penzionersku karticu.

Sporazum je u ime PIO Fonda potpisao direktor te ustanove Relja Ognjenović, u prisustvu ministra finansija Siniše Malog.

Novi partneri na projektu Penzionerska kartica nove generacije su NIS, AMAN, JP Putevi Srbije, MediGroup dr Ristić Beograd (pet domova zdravlja), Akvaten, dom za smeštaj starijih i odraslih lica Alibunar, Doma za smeštaj odraslih i starijih „Sveti Trifun“ Beograd (smeštaj na dve lokacije), Očna kuća Albert Beograd i Dijagnostički centar Albert Beograd, Specijalna bolnica Merkur Vrnjačka banja, Banja Rusanda iz Melenaca, Specijalna bolnica za rahabilitaciju Millennium Medical Centar u Vranjskoj banji, Specijalna bolnica za nespecifične plućne bolesti Sokobanja, Specijalna bolnica za rehabilitaciju Banja Kanjiža, Specijalna bolnica za rehabilitaciju Junaković Apatin, Specijalna bolnica za rehabilitaciju Gamzigrad, Zaječar i Atomska banja, Gornja Trepča, prenosi N1.

Ministar finansija Siniša Mali rekao je novinarima da se do danas više od 600 kompanija i institucija priključilo projektu „Penzionerske kartice nove generacije”.

Ognjenović je u julu mesecu objavio da se projektu pridružilo i osam apotekarskih ustanova: „Apoteka Beograd“, „Naša Apoteka“ Beograd, „Sunce“ Beograd-Zemun, “Iva“ Obrenovac, „Genia“ Beograd, „Alhemi Pharm“ Barajevo, „Oaza zdravlja“ Beograd i “Vegafarma“ Valjevo.

Na sajtu PIO Fonda i dalje stoji poziv privrednim subjektima, pravnim licima i preduzetnicima da se pridruže akciji i omoguće popuste. Konačni spisak radnji i ustanova u kojma će uz penzionersku karticu računi biti niži tek će biti objavljen.

Penzioneri će moći da koriste karticu od 1. oktobra, od kada će moći da ostvare popuste i druge pogodnosti.

BONUS VIDEO: Penzioneri tražili povećanje penzija deset odsto od 1. oktobra. Dobili malo više od pola

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare