Aleksandar Milikic
Aleksandar Milikić Foto:bor.rs

Predstavnici Vlaške narodne stranke osudili su izjavu gradonačelnika Bora Aleksandra Milikića na zboru građana u Krivelju za koju kažu da upućuje na međunacionalnu netrpeljivost.

„Svojim izjavama je zaista prekoračio sva njegova ovlašćenja, jer te njegove izjave idu u širenju međunacionalne netrpeljivosti u našoj opštini. Postoji veliko nezadovoljstvo građana, kako okolnih sela tako i samih građana Bora vezano za širenje rudarskih radova kompanije Ziđin. Sa te strane svake nedelje imamo po jedan zbor građana, imamo proteste i blokade, i svi mi očekujemo da svi budemo jedinstveni  i složni po ovom pitanju zato što je to od pitanja za dalju egzistenciju samog grada i naših sela. Iz tog razloga osuđujemo ove izjave koje su date od strane gradonačelnika, jer izjava da je neko strani plaćenik a da neko politizuje ove skupove, da diže nacionalnu tenziju u gradu Boru apsolutno ne stoji, i mislim da je to neprimereno prvom čoveku ovog grada“, kazao je Predrag Balašević, predsednik Vlaške narodne stranke na konferenciji za novinare ove političke opcije.

PROČITAJTE JOŠ

Aleksandar Kulić, aktivista iz Udruženja „Borani se pitaju“ je na konferenciji za novinare kazao da će podneti tužbu protiv gradonačelnika Bora.

„Gradonačelnik je  mene optužio da pozivam na vlaško pitanje a posle mi je rekao da sam uzeo pare od Rumuna. Ja ću njega tužiti za tu izjavu i tražiću na sudu da se to dokaže i tražim od nadležnih intitucija da ispitaju moju imovinsku kartu kao i imovinsku kartu gradonačelnika.  Lično se osećam ugroženo kao građanin, i kao ekološki aktivista. Nijedan gradonačelnik ili predsednik opštine Bor, do sada nije prozvao nikoga na nacionalnoj osnovi. On treba  da zaštiti građane“, kazao je Kulić.

Na konferenciji je rečeno da niko nije protiv rudarenja ali da se zalažu za održivo rudarstvo i za poštovanje zakona i propisa Republike Srbije.

BONUS VIDEO: Meštani borskih sela blokirali put Bor – Veliki Krivelj

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar