Vrhovni kasacioni sud Foto: N1

Udruženje potrošača Efektiva, na svom Tviter profilu, objavila je rešenje Visokog Kasacionog suda, kojim se preinačuje usvajajuća presuda i presuđuje u korist banke. "Država se odrekla svojih građana u korist banaka", napisali su iz Udruženja.

„Dužnik banci plaća njene troškove postupka u iznosu od 63.000 din, plus 6.000 din koje je po tužbi i oko 30.000 koje je naplatio advokat“, napisali su iz Efektive na svom Tviter profilu.

Pročitajte još:

U pitanju je presuda u korist banke, te je potrebno da tužilja plati sve troškove postupka, a njena žalba je odbijena kao neosnovana.

Ceo dokument možete pročitati u objavi koju je objavilo Udruženje potrošača:

Mnogi građani su ovaj postupak osudili i odluku ocenili kao nešto „van razuma“, te da ostaje samo „ulica“, kako bi se obračunali sa sličnim društvenim problemima.

Podsetimo, pred Vrhovnim kasacionim sudom trenutno se, kako ističu u Udruženju banaka Srbije, vodi nekoliko hiljada postupaka revizije pravosnažnih sudskih presuda po tužbama građana protiv banaka. Koliko odluka o reviziji je do sada doneto u korist banaka, kažu – o tome ne postoji objedinjeni podatak. Dok advokati i udruženje Efektiva ističu da je u potencijalnom problemu – da bankama mora da vrati po presudama već naplaćen novac – oko 30.000 građana, u Udruženju banaka podsećaju na svoj predlog da je “minimalna šteta za sve strane u sporu – da građani odustanu od tužbenih zahteva”.

BONUS VIDEO: Raste pritisak političara, bankarskog lobija i guvernerke na sudstvo i građane koji su u sporu..

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare