Učitelj Dobrivoj Martonoši Boba (60) iz Kikinde možda nema toliko sreće na poslovnom planu pošto je već pet godina nezaposlen, ali zato i te kako ima sreće u nagradnim igrama. Naime, Boba je u trećem izvlačenju u igri "Uzmi račun i pobedi" ove subote dobio dvosoban stan na Novom Beogradu. Još uvek nije svestan svoje nagrade jer, kako kaže za Nova.rs, "kad prosvetar odjednom dobije puno para, on je u velikom problemu zato što nije navikao na tako nešto". Poručuje da ko igra taj i dobija, a on je bio siguran da će dobiti.

Učitelj Dobrivoj Martonoši, poznatiji u Kikindi kao Boba, dobio je u trećem izvlačenju u igri „Uzmi račun i pobedi“ nekretninu od 58 kvadrata na Novom Beogradu.

Kaže da je znao da će baš njegova koverta s računima biti izvučena jer je pre dve nedelje rekao svojoj ženi, koja je takođe prosvetni radnik, da će baš on biti srećne ruke. I to se zaista i desilo.

„Verovali ili ne, pre dve nedelje rekao sam mojoj supruzi: Mi ćemo sigurno dobiti stan u Beogradu pošto ja ne radim. Nekako ću nadoknaditi taj gubitak i stvarno je tako bilo jer, ja kad nešto obećam, ja to i ispunim. Smatram da postoji neka teorija čuda i u životu se u nekim teškim situacijama neverovatno dešavaju čuda, baš kao što se sad meni dogodilo. Nemam posao, ali dobio sam vrednu nekretninu u glavnom gradu Srbije“, kaže Boba na početku razgovora za Nova.rs.

Foto: Privatna arhiva

Poslao je oko 200 računa od početka trajanja igre, a za dvosoban stan skenirao je račun od 2.214 dinara.

Već nekoliko godina Boba učestvuje u nagradnim igrama jer, kako kaže, ko igra taj i dobija. A prvu nagradu, peticu na lotou, dobio je osamdesetih godina i tad je shvatio da zaista ima sreće u ovim igrama.

„To je tad bila premija, dobio sam negde oko 2.500 nemačkih maraka. A da sam igrao naredno kolo i da sam bio srećni dobitnik, dobio bih 10.000 maraka i mogao bih da kupim ‘stojadina’. Svejedno, bio sam zadovoljan s tom sumom, obnovio sam celu belu tehniku po kući. Tad nam je to bilo preko potrebno“, priča nam Boba.

PROČITAJTE JOŠ:

Nije znao da je on dobitnik

Kad mu je prijateljica na Fejsbuku poslala poruku s pitanjem da li je on taj Dobrivoj iz Kikinde koji je dobio stan na Novom Beogradu, Boba kaže da je bio iznenađen jer nije ni znao da je te subote izvlačenje srećnih dobitnika.

„U trenutku kada je bilo izvlačenje, drugarica iz Beograda me je pozvala i pitala: Bobo, jesi li ti onaj Dobrivoje iz Kikinde što je dobio stan u nagradnoj igri? Bio sam iznenađen, ali znajući da je ona jedna ozbiljna žena i da se ne šali, odmah sam joj poverovao.  A onda sam, zahvaljujući modernoj tehnologiji, vratio emisiju unazad i lično se uverio kada je izvučena moja koverta“.

Foto: Shutterstock

Dodaje da su svi oko njega srećni i ponosni s obzirom na to da je bez posla već nekoliko godina, te će za porodicu i prijatelje napraviti veliko slavlje.

„Svi su oduševljeni, to je stvarno lepo i veliko iznenađenje. Onaj mali broj iskrenih prijatelja je oduševljen što sam baš ja dobio stan, dok je ogroman broj ljudi koji su mi, zapravo, više poznanici nego prijatelji, samo lajkovao objavu na Fejsbuku. Svakako ćemo proslaviti s pravim prijateljima“, kaže nam ovaj učitelj.

Još uvek ne zna šta će da radi sa stanom jer, kako navodi, imati nekretninu u srpskoj prestonici nije mala stvar.

„Mi živimo u Kikindi. U Beograd sam odlazio dok sam radio, a sad je teško da se vozikam tamo-vamo kada me žena izdržava od svoje prosvetarske plate. Zato, treba o stanu i njegovoj upotrebi jako dobro razmisliti, šta uraditi i kako, jer kakvo je danas vreme, moramo misliti o materijalnim stvarima, a posebno mi koji smo nezaposleni“.

U prosveti 30 godina, na mestu direktora 20

Učitelj Boba je proveo trideset godina radeći u prosveti. Od toga je celih 20 radio kao direktor.

A onda je, nakon isteka poslednjeg mandata, postao višak. Za njega nije bilo radnog mesta.

„Moj život je jedna duga priča. Bio sam direktor škole u Bačkoj Topoli, zatim direktor osnovne škole u malom mestu Iđoš. Kad mi je istekao mandat, ostao sam bez posla. Na žalost, za mene nije bilo nigde mesta. Ja sam neko ko zaista, iz dubine duše i srca, voli prosvetarski posao. Uobraženo ću reći da znam to da radim. Bio sam u Izraelu, Sloveniji, Švajcarskoj, obučavao sam se na raznim nivoima u oblasti prosvete i zaista smatram sebe veoma stručnim u tome. Voleo biih da radim taj posao jer smatram da mogu još uvek društvu da dam svoj doprinos“, priznaje naš sagovornik.

Osnovna škola Ratko Mitrović Foto:Vesna Lalić/Nova.rs

Za kraj razgovora, kaže da je veoma srećan što je dobio stan u Beogradu u nagradnoj igri, ali da bi dobro razmislio da mu je ponuđeno da bira – stan ili posao učitelja u školi.

„Kad bi me neko pozvao na razgovor za posao, veoma rado bih se odazvao pozivu jer bih voleo da još malo, pre penzije, radim s decom. Iskreno, ne znam da li bi mi bilo draže da me neko pozove i pita: Želiš li posao učitelja ili stan? Dobro bih razmislio, ali mislim da bih izabrao svoj poziv – prosvetu“, poručuje ovaj srećni dobitnik iz Kikinde.

Dobrivoj trenutno proslavlja s porodicom svoju nagradu, a ovih dana očekuje poziv za uručenje ključeva.

BONUS VIDEO: Profesor Jovančević: Moja plata i tri puta manja u odnosu na 2010, ova vlast ne haje za napretkom društva

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare