Dom zdravlja „Voždovac” Foto: Nova.rs

Povodom teksta na našem portalu "Reporteri Nova.rs u Domu zdravlja Voždovac čekali fantomsku 'gužvu' zbog koje nema termina kod specijalista: Za tri sata primljen samo 1 pacijent, drugi oteran", regovali su iz uprave ovog doma zdravlja i izrazili, kako navode "ogorčenje zbog netačnog i zlonamernog izveštavanja" o radu njihove ustanove.

Iz rukovodstva DZ Voždovac žele da obaveste javnost da su iznete informacije objavljene u tekstu pod naslovom “Reporteri Nova.rs u Domu zdravlja Voždovac čekali fantomsku ‘gužvu’ zbog koje nema termina kod specijalista: Za tri sata primljen samo 1 pacijent, drugi oteran” neistinite.

Dom zdravlja Voždovac Foto:Privatna arhiva

„Nikada pacijent nije ‘oteran’ i nemamo problema sa zakazivanjem jer se svi pacijenti zakazuju u roku od 30 dana. U slučaju da se desi da trenutno nema termina, otvaraju se novi termini ili se pacijentu daje uput bez termina. Termini su inače stalno otvoreni, a redovno se postavljaju i ažuriraju. U čekaonicama nema gužvi jer pacijenti dolaze na svoje specijalističke preglede u zakazane termine tako da u čekaonicama nema potrebe za dužim zadržavanjem“, kažu u ovoj ustanovi.

Dom zdravlja Voždovac Foto:Privatna arhiva

Oni su takođe o objavi našeg teksta, kako kažu, zbog uznemiravanja javnosti i rušenja ugleda Doma zdravlja “Voždovac” , obavestili nadležno tužilaštvo.

Pročitajte još:

Podsetimo, reporteri Nova.rs proveli su tri sata u čekaonicama DZ Voždovac, pre svega u internističkoj službi, u kojoj je tokom prve smene bila samo jedna pacijentkinja, sa blanko uputom, koja nam je rekla da termina nema. Kad se pregledaju svi ti zakazani pacijenti, je pitanje bez odgovora.

Dom zdravlja Voždovac Foto:Privatna arhiva

U drugu smenu stigla je još nekolicina obolelih sa kojima smo razgovarali i ustanovili da su na pregled takođe došli sa uputom bez termina, jer „nema  slobodnih datuma“. Deo njih vratio se kući jer nisu imali čak ni uput ili je njihov lekar na godišnjem odmoru, što im putem telefona nije bilo saopšteno.

***

BONUS VDIEO: Počelo svakodnevno zakazivanje specijalističkih pregleda u domovima zdravlja 

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare