Vesna Turkulov Foto: Nenad Mihajlović/Nova.rs

Doktorka Vesna Turkulov izabrana je za novog vršioca dužnosti direktora Kliničkog centra Vojvodine sa 77 glasova za, bez glasova protiv, na sednici Skupštine Autonomne Pokrajine Vojvodine.

Turkulov je izabrana umesto doktorke Edite Stokić, koja je juče na sednici Odbora za zdravstvo razrešena te dužnosti.

Prema rečima Milana Đukića iz poslaničke grupe „Aleksandar Vučić – Vojvodina ne sme da stane“, ne postoji bolja osoba za poziciju direktora od doktorke Turkulov.

„Za ove i ovakve stvari ne postoje političke različitosti, treba svi da podržimo ovaj predlog. Mogu da budem ponosan što ni opozicija nema ništa protiv. Verujem da će doktorki trebati podrška u ovom odgovornom poslu“, rekao je Milan Đukić.

Aleksandra Đanković iz Socijalističke partije Srbije rekla je da će njihova stranka uvek podržati izbor eminentnih lekara.

PROČITAJTE JOŠ

„Svi ste upoznati sa likom i delom doktorke Turkulov, koja je priznata i od strane studenata i od nas. Svima nam je postala poznata u bici sa koronom gde se nesebično dala. Verujemo da će funkciju obavljati savesno jer je u toj instituciji već 30 godina“, kazala je Đanković.

Doktor Bojan Bagi iz Saveza vojvođanskih Mađara dodao je da je KCV kruna medicine u Vojvodine.

„Profesorku Vesnu Turkulov znam kao vrlo stručnu i savesnu, visokomoralnu, i nju najmanje kvalifikuje članstvo u stranci na mesto direktora već njene moralne vrednosti i sposobnosti. Mislimo da je to dobra osoba na dobrom mestu“, zaključio je dr Bagi.

Turkulov je bila predsednica Upravnog odbora ove ustanove, dok je prošle godine imenovana za državnu sekretarku u Ministarstvu zdravlja i tu funkciju obavljala je do maja ove godine.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare