U Srbiji će danas biti pretežno oblačno i mestimično sa kišom, dok će na na jugu uglavnom biti suvo, a uveče će i u tom delu zemlje početi da pada, navodi se u prognozi Republičkog hidrometeorološkog zavoda (RHMZ).

U košavskom području i planinskim predelima biće jak, u južnom Banatu sa olujnim udarima, jugoistočni. Najniža temperatura danas će biti od od 2 do 8 stepeni, a najviša od 10 do 18 stepeni, u Timočkoj Krajini oko 8 stepeni.

U Beogradu će danas biti oblačno i kišovito, vetar će biti umeren i jak, jugoistočni, najniža temperatura biće od 4 do 6 stepeni, a najviša dnevna oko 14 stepeni.

I sutra će, prema prognozi RHMZ, biti toplije, ali uz umeren i jak južni i jugoistočni vetar, naročito u košavskom području i na planinama, a na jugu Banata i sa udarima olujne jačine.

Pročitajte još:

RHMZ najavio kišu u naredna dva sata

„U naredna dva sata u severozapadnim, zapadnim i jugozapadnim predelima Srbije tek ponegde slaba, kratkotrajna kiša. U Bačkoj i po kotlinama jugozapadne Srbije mestimično magla koja smanjuje vidlјivost na 200 do 500 metara, lokalno i ispod 100 metara“, objavio je RHMZ jutros u šest sati.

U Banatu je na snazi žuti meteo alarm zbog vetra, što znači da vreme može biti potencijalno opasno.

„Vremenske pojave koje su prognozirane nisu neuobičajene, ali je potreban oprez ako planirate aktivnosti koje su izložene meteorološkom riziku. Treba nastaviti sa informisanjem o očekivanim meteorološkim uslovima. Ne preduzimajte nepotrebne rizike“, navodi se na zvaničnom sajtu RHMZ.

Foto:Vesna Lalić/Nova.rs

U nedelju se očekuje zahlađenje, a uveče i tokom noći, u nižim predelima severne, zapadne, jugozapadne i centralne Srbije se očekuje prelazak kiše u sneg. U ponedeljak i utorak se zahlađenje širi ka južnim krajevima uz moguć sneg i u nižim predelima.

BONUS VIDEO: Prvi sneg pao u Pomoravlju

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar