GSP-Beograd-autobus-gradski-prevoz-gradsko-saobracajno-preduzece-BusPlus-Kentkart-naplata-karata-Shutterstock-Alex-Linch

Građani Kraljeva negodovali su na rukom ispisano obaveštenje preduzeća "Autoprevoz" Čačak u kojem piše da "od 10. avgusta deca starija od četiri godine plaćaju pun iznos karte" kao i da "više ne važe kartice sa popustom od 40 odsto za penzionere", piše agencija Beta.

Na taj popust su imali pravo penzioneri sa minimalnim penzijama.

Putnici su podelili na društvenim mrežama objavu o ukidanju popusta, pa su usledili komentari građana, praveći poređenja i sa cenama prevoza u prestonici.

„Bitno je da je u Beogradu u cena jedne karte 50 dinara, koja važi 90 minuta. Cena dnevne karte je 120 dinara i sa njom se voziš 24 časa. Deca do 18 godina ne plaćaju prevoz, kao ni penzioneri“, jedan je od komentara.

Drugi su ocenili da je naplaćivanje pune cene karte deci starijoj od četiri godine bruka i sramota, jer su se „skoro svi gradovi izborili za besplatne udžbenike i besplatno kupanje za decu na gradskim bazenima“.

PROČITAJTE JOŠ

„Pravo na besplatan prevoz putnicima starijim od 65 godina (od mesta u kojem žive do Kraljeva i u suprotnom smeru) važi i dalje, ali bilo bi lepo da smo imali priliku da pitamo direktorku koliko uvećanje prihoda očekuju po osnovu ukidanja dosadašnjih popusta“, navodi se u saopštenju.

Nastavlja se:

„Možda i da pitamo da li su svesni koliki će ovo udar biti na budžete onih koji žive od minimalnih penzija i hoće li deo tog novca koji se slije u njihovu kasu možda iskoristiti da obnove vozni park, jer dobar broj putnika već odavno, sa setom pominje prethodnig prevoznika, tvrdeći da je ‘tada sve bilo bolje, a sada je neizdrživo’“.

Pred poskupljenje pre godinu dana, iz „Autoprevoza“ Čačak naveli su da „se prevoz na teritoriji grada Kraljeva obavlja vozilima koja ispunjavaju znatno više EURO norme nego u prethodnom periodu“ i da su zato obaveze održavanja više „čak i do 30 odsto“.

BONUS VIDEO Nakon dva meseca Šapićeve reforme GSP-a, konačno je stigla aplikacija: Hoće li uvesti red u gradski prevoz?

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare