KONTEH

Konteh – Sajam poslovnih mogućnosti i stručnih praksi koji organizuje studentsko udruženje EESTEC LC Novi Sad održaće se u utorak i sredu, 21. i 22. marta 2023. godine u holu Fakulteta tehničkih nauka u Novom Sadu! Ove godine, na 16. Kontehu, studentima će se predstaviti preko 30 najuspešnijih kompanija sa naših prostora, iz oblasti inženjeringa.

Sajam je prvi put organizovan 2006. godine kao inicijativa da se tadašnjim studentima pruži prilika da upoznaju kompanije iz države, a isto tako da se kompanijama otvore vrata fakulteta i time ostvare kontakti između diplomaca i industrije.

KONTEH je proglašen za najbolji sajam zapošljavanja 2007. godine od strane Pokrajinskog sekretarijata za sport i omladinu.

Studenti svih godina i svih smerova su dobrodošli, a na Sajmu će moći da se raspitaju i saznaju nešto više o stručnim praksama i zaposlenju u kompanijama koje im se dopadaju! Svaki student ima svoju omiljenu kompaniju, a i ako nema, sigurno će je steći na Kontehu!“ – poručuju iz EESTEC-a.

KONTEH

Posetioci će moći da prisustvuju i raznim predavanjima, radionicama, a biće organizovane i simulacije razgovora za posao. Neke će biti otvorenog, a neke zatvorenog tipa a agendu događaja kao i sve dodatne informacije pronaći ćete na sajtu www.konteh.org kao i na instagramu @konteh_sajam.

Organizatori ohrabruju studente da se nikako ne ustručavaju da bilo kojoj kompaniji postave bilo kakvo pitanje. Kompanije su tu zbog studenata a studenti su tu zbog kompanija!

Tokom dva dana Sajma, posetioce očekuje niz kvalitetnih predavanja, radionica i simulacija razgovora za posao, a detaljnije informacije nalaze se na instagram stranici Sajma. Osim toga, biće i nagradna igra, veliki broj poklona, ali i mnogo zabave za koju će biti zadužena GAME & NGO zona u kojoj će studenti moći da se druže, igraju društvene igre, opuste i zabave!

Iz udruženja studenata koje organizuje Sajam savetuju da studenti pripreme svoj CV koji već sada mogu ostaviti na na sajtu www.konteh.org. CV bazi imaće pristup sve kompanije učesnice a studenti koji ostave svoju biografiju, mogu očekivati poziv za posao ili stručnu praksu! Osim toga, na sajtu su navedene i sve kompanije koje stižu na FTN!

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar