Vlada Srbije produžila odluku o ograničenju visine cena životnih namirnica

Biznis 28. jul 202217:58 > 18:20
Podeli:
Foto: Nova.rs

Vlada Srbije usvojila je Uredbu o ograničenju visine cena osnovnih životnih namirnica kojom je propisana maksimalna maloprodajna cena UHT mleka sa 2,8 procenta mlečne masti u pakovanju od jednog litra, kao i maksimalna marža koju trgovci mogu da zaračunaju, brašna tipa T- 400 glatko i T-500 u pakovanjima do pet kilograma, uključujući i pet kilograma, kao i ukupnu stopu marže, svinjskog buta i svinjske plećke bez kostiju, svinjskog vrata i svinjsku slabinu sa kostima, kao i ukupne stope marže.

Uredbom je, takođe, propisana maksimalna proizvođačka i maloprodajna cena svežeg pilećeg trupa, kao i ukupna stopa marže.

Ograničena je cena belog kristal šećera po kilogramu, kao i njegove proizvođačke cene i propisano da trgovci na veliko, koji nabavljaju šećer kristal u pakovanjima od jednog, pet i deset kilograma, moraju da ga distribuiraju u maloprodaju u roku od 15 od dana izdavanja isprave o preuzetoj robi.

PROČITAJTE JOŠ

U istoj uredbi navedeno je da su, privredni subjekti koji se bave proizvodnjom navedenih životnih namirnica, dužni da isporučuju proizvode u količinama koje ne smeju biti manje od prosečnih u poslednjih 12 meseci.

BONUS VIDEO: Poljoprivrednici najavljuju radikalne proteste zbog cene pšenice

Komentari

Vaš komentar