Tomislav Čizmić Foto:Promo/United Grupa

United Grupa imenovala je Tomislava Čizmića za izvršnog direktora kompanije Telemach Slovenija. Tomislav će naslediti Adriana Ježinu, koji je uspešno rukovodio kompanijom Telemach Slovenija od 2017. godine, počevši od 7. novembra 2023. godine.

Pod vođstvom Adriana Ježine, Telemach je razvio najbrže rastuću bazu korisnika u Sloveniji, postavši tako vodeći operator širokopojasnog interneta u zemlji. Takođe je zadržao i svoju vodeću poziciju operatora televizije i najbrže rastućeg mobilnog provajdera.

Adrian će i dalje ostati neizostavni deo United Grupe, nastavljajući svoj rad kao izvršni direktor Telemach Hrvatska. U Hrvatskoj je uspešno integrisao Te1e2, Optima i Tota1 TV u jednog konvergentnog operatora i sproveo masovno širenje optičkih vlakana širom zemlje.

Tomislav je iskusni izvršni direktor sa 25 godina iskustva u rukovođenju. Ovo je uključivalo pokretanje i sprovođenje strategija preokreta i integracija u zemljama širom regiona. Tomislav se pridružuje Telemach Slovenija nakon što je šest godina, od 2017. do 2023. godine bio na funkciji predsednika Upravnog odbora Mercator Grupe.

Pre nego što je imenovan na ovu poziciju, obavljao je različite izvršne uloge u regionalnim operacijama Mercatora. Obavljao je različite izvršne pozicije i u automobilskom sektoru u Jugoistočnoj Evropi, uključujući ASN Group i Dicar d.d. Budget Car Rental.

Victorija Boklag, izvršna direktorka United Grupe, izjavila je: „Radujem se što ćemo poželeti dobrodošlicu Tomislavu u naš tim. Njegovo iskustvo u rukovođenju, posebno na ćelu jedne od najvećih kompanija u Sloveniji, pružiće neprocenjive uvide Telemach Slovenija, dok nastavljamo da širimo naše poslovanje u zemlji, pružajući usluge visokog kvaliteta i vrhunsko korisničko iskustvo. U ime United Grupe, želim da se zahvalim Adrianu na izuzetnom radu i njegovom dostignuću u generisanju tako snažnog rasta naše kompanije u Sloveniji. Kao izvršni direktor Telemach Hrvatska, Adrian će sada potpuno usmeriti svoju pažnju na izgradnju prisustva United Grupe u Hrvatskoj i iskoristiti pun potencijal koji vidimo na ovom tržištu.“

Adrian Ježina, izvršni direktor Telemach Hrvatska rekao je: „Tokom proteklih šest godina, Telemach Slovenija je značajno ojačao svoju poziciju, postavši lider u fiksnom širokopojasnom internetu i broj dva u mobilnim postpaid uslugama. Svedoci smo stalnog rasta naše baze korisnika i povećanja tržišnog udela. Ponosan sam na ova postignuća i uveren sam da će uz Tomislavovo rukovođenje kompanijom, Telemach nastaviti da bude sve jači. Želim mu puno uspeha u novoj ulozi.“

Tomislav Čizmic: „Radujem se što sam deo United Grupe i jednog od vodećih telekomunikacionih provajdera u Sloveniji. Ova industrija je jedna od najinovativnijih i najdinamičnijin grana. Verujem da će uz mene Telemach Slovenija nastaviti da bude centar izvrsnosti i najbolji izbor za korisnike koji traže najbolje usluge na tržištu. Zajedno sa mojim kolegama u United Grupi obezbedićemo da Slovenija ostane tehnološki inovativna, otvorena i konkurentna.“

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare