Foto: Tanjug

Mašinski i Elektrotehnički fakultet u Beogradu potpisali su danas ugovor o poslovno-tehničkoj saradnji sa nemačkom kompanijom Brose, kojim je ozvaničena buduća saradnja naučno istraživačke zajednice i renomirane svetske kompanije sa sedištem u Nemačkoj.

Sporazum su sa predstavnicima kompanije Brose Romanom Strahosom i Tomasom Španglerom potpisali dekan Mašinskog Radivoje Mitrović i dekan Elektrotehničkog Milo Tomanović.

Posle potpisivanja sporazuma prodekan za naučno istraživačku delatnost Mašinskog fakulteta Aleksandar Simonović rekao je za Tanjug da će saradnja podrazumevati i okvir za unapređenje obrazovanja i pripremu kadrova za jednu visoko tehnološku kompaniju kakva je Brose, ali i učešće u razvojnim projektima i naučno istraživačkom radu.

„Za nas je posebno zadovoljstvo činjenica da kompanija Brose ne samo da ovde otvara proizvodni pogon već i razvojni centar koji će formirati i razvijati uz pomoć naših inženjera i stručnjaka. To je pokazatelj da mi školujemo kvalitetan kadar na svetskom tržištu radne snage“, naveo je Simonović.

On kaže da se Brose bavi autoindustrijom čiji smer razvoja trenutno ide kao novoj vrsti – električnim vozilima.

Simonović očekuje razvoj u tom smeru, ali i razvoj klasičnih modela.

Student Mašinskog fakulteta Bogdan Čarapić, koji je i vođa tima „Drumske strele“, rekao je za Tanjug da ovaj Sporazum predstavlja još jedan pečat i simbol poverenja privrede u srpski obrazovni sistem.

On je ocenio da će Sporazum motivisati mlade studente da napreduju u svom akademskom razvoju, a da će kasnije biti prilika za zaposlenje u nekoj prestižnoj kompaniji kao što je Brose.

Čarapić je rekao da on vodi projekat „Drumske strele“ i da u tom smislu vidi saradnju sa kompanijom Brose, odnosno mogućnost za studente da unaprede znanje koje će kasnije implementirati u daljem akademskom razvoju i poslovnoj karijeri.

Pored studenata Mašinskog Čarapić kaže da su uključeni studenti Elektrotehničkog fakulteta i da smatra da studenti svih obrazovnih profila sa tih fakulteta mogu da se uklope u standardni šablon i kalup kakve Brose kao firma traži.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar