Mei Ta u Bariču (Obrenovac)
Foto: N1

Radnici fabrike "Mei Ta" u Obrenovcu gnevni su zbog na načina na koji se ta kompanija odnosi prema zaposlenima, a reakciju menadžmenta na nesreću u kojoj je jedan radnik stradao, a drugi teško povređen, smatraju krajnje neprimerenom, saopštili su danas Udruženi sindikati Srbije "Sloga".

Radnici koji su se obratili „Slozi“ naveli su da su stradali i povređeni radnik radili na jednom od najtežih poslova u fabrici, na brušenju odlivaka-turbina, i da se nesreća dogodila kada su oba kamena na mašini pukla, iako radnici u tom trenutku nisu radili na njoj, već su samo stajali kod mašine.

Oni su ocenili da je reakcija menadžmenta bila krajnje neprimerena.

Pročitajte još

„Svi smo nastavili sa radom kao da se ništa nije desilo. Policija i inspektori su dolazili, ali mesto nesreće je još ograđeno. Naši rukovodioci, koji su plaćeni visokim platama, pokušavaju sve da zataškaju“, prenela je „Sloga“ izjave radnika.

Navedeno je i da postoji sumnja da su rukovodioci bili svesni problema sa mašinom, jer su radnicima rekli „da se drže podalje od nje, jer je neispravna“.

Radnici ističu da kompanija, iako zarađuje milione, nije ponudila adekvatnu pomoć porodici preminulog radnika. G. C, koji je ostavio iza sebe maloletnu ćerku i nepokretnu majku.

BONUS VIDEO Prokop stanica radovi u toku

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar