Oko pola osam, u Kraljice Marije 3, isrped Banke Poštanska štedionica, okupilo oko 100 sindikalaca zaposlenih u Elektroprivredi Srbije. Razlog okupljanja je to što su im, početkom godine blokirani solidarni računi. Novac sa ovih računa koristio se za lečenje radnika i članova njihovih porodica. Sa radnicima će danas održati sastanak direktor Poštanske štedionice Bojan Kekić, a ukoliko računi i dalje budu ostali blokirani, sledi radikalizacija protesta.

Računi fonda solidarnosti su radnicima blokirani od 6. januara.

Inače, sredstva sa tih računa su namenjena lečenju radnika i njihovih porodica.

Kako je za TV Nova rekao predsednik Sindikata radnika Elektroprivrede Srbije Branko Krsmanović, predsednik Izvršnog odbora Banke Poštanska štedionica Bojan Kekić rekao je, na poslednjem sastanku sa oštećenim radnicima, da je on odgovoran za to što računi nisu odblokirani.

Radnici su se upravo zato okupili ispred Banke Poštanska štedionica. Oni traže da im Kekić objasni zbog čega su tačno solidarni računi blokirani, s obzirom na to da, kako kaže Krsmanović, ne postoji nijedan pravni akt zbog kojeg je moglo da dođe do blokade.

PROČITAJTE JOŠ

Kekić će danas primiti radnike i nekoliko sindikalaca.

Inače, za danas je planirano okupljanje velikog broja radnika.

Kako priča Krsmanović, zbog gužve u Beogradu na protest kasne četiri autobusa iz Kostolca, a doći će radnici i iz Obenovca, Novog Sada i Obilića.

Ukoliko sastanak sa Kekićem ne bude urodio plodom, doći će do radikalizacije protesta.

„Ovo je samo opomena, a za dalje ćemo se dogovarati“, kaže Branko Krsmanović.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare