Foto: N1

Poljoprivrednici koji su iz više pravaca stigli u Novi Sad blokirali su svih šest ulaza u Rafineriju, a Goran Filipović navodi da će tu ostati dan i noć dok njihovi uslovi ne budu ispunjeni.

Filipović kaže za naš portal da je Rafinerija u Novom Sadu u potpunosti blokirana. Dodaje da se ne pomeraju sa mesta blokade sve dok predstavnici Vlade ne potpišu njihove zahteve.

„Ostaćemo ovde i dan i noć, koliko god bude bilo potrebno. Sve je u Vladinim rukama, kad budu potpisali i prihvatili sve naše zahteve, a ne samo delimične, mi ćemo prestati sa blokadom“, navodi Filipović.

Dodaje da su pripadnici policije na mestu blokade, ali da je „sve mirno i da je policija u ulozi posmatrača“.

Podsećamo, paori su blokirali niz putnih pravaca, a sa 30 traktora, kako je objavio portal 021 blokirali su i svih šest ulaza u novosadsku rafineriju. Takođe, blokirana je i pančevačka rafinerija.

Foto:Nenad Mihajlović/Nova.rs

Poljoprivrednici danas od 11 sati protestuju jer Vlada Srbije nije ispunila obećanja data nakon majskih blokada.

Oni zahtevaju subvencije po hektaru za biljnu proizvodnju – 35.000 dinara, najkasnije do 31. marta, premije za mleko 19 dinara po litru, subvencionisane kredite u toku cele 2024. godine sa kamatom od jedan odsto kojim se mogu i refinansirati postojeći krediti, brisanje poljoprivrednika iz kreditnog biroa, podsticaji za priplodne mlečne krave – 40.000 dinara po grlu.

Takođe, traže i jednokratnu stimulaciju za odgoj junica na prelasku u kategoriju priplodne krave – 100.000 dinara, ukidanje ograničenja od 19 grla goveda za konkurs nabavke opreme za stočarsku proizvodnju, stimulacija za odgoj tova junadi domaćih rasa (ne iz uvoza) – 25.000 dinara po grlu, rešavanje problematike dugova i nalaženje rešenja za izmenu Zakona PIO za poljoprivrednike…

Sve o protestu i blokadama poljoprivrednika pročitajte u našem blogu.

BONUS VIDEO Poljoprivrednici iz Ćuprije o protestu

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar