Foto: Dragan Mujan/Nova.rs

Uprkos tome što beogradsko JKP "Javno osvetljenje" poseduje skupu novogodišnju rasvetu koju je na spornim tenderima kupilo od firme "Kip lajt" u proteklih nekoliko godina, to preduzeće je raspisalo novi tender za kupovinu osvetljenja, objavio je sajt Pištaljka.

„Javno osvetljenje“ sada zahteva 4.200 lančanica dužine po deset metara u različitim bojama, 600 lančanica od po pet metara i ukupno 1.400 svetlećih zavesa u različitim oblicima. U konkursnoj dokumentaciji i planu javnih nabavki nije navedena procenjena vrednost ove nabavke. Ipak, kada se zna da je pre četiri godine beogradski Sekretarijat za poslove odbrane, vanrednih situacija, komunikacije i koordinaciju odnosa sa gradjanima, platio više od 20 miliona dinara za 3.200 lančanica može se naslutiti da će one i ove godine koštati gradjane više desetina miliona dinara, navodi Pištaljka.

Uslov za učešće na ovom tenderu je prihod od 45 miliona dinara u prethodne tri godine, a tražene lančanice i zavese su detaljno opisane u konkursnoj dokumentaciji i predstavljene skicom. Lančanice su zapravo gumena svetleća creva, a svetleće zavese su medjusobno povezana creva u trakaste zavese.

Pištaljka je istakla da godinama unazad piše o nezakonitim nabavkama ulične novogodišnje rasvete, ali lokalnim čelnicima niko ne staje na put i oni ne samo što nastavljaju s istom praksom već se to ponašanje proširilo i na druge gradove i javna preduzeća i ponavlja se iz godine u godinu.

Bonus video: Anketa Koliko vam traje plata

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare