Foto: Nova.rs

Er Srbija je obustavila usluge sa aerodroma Morava u Kraljevu do Beča do početka sledeće letnje sezone, odnosno do 28. marta sledeće godine. Naime, na sajtu ove avio kompanije nije moguće rezervisati avionsku kartu sve do 28. marta 2021. godine.

Er Srbija je obustavila letove iz Kraljeva nakon početka pandemije i od tada nije vratio ni jedan let do glavnog grada Austrije. Takođe nije nastavio letove iz Kraljeva do Soluna, koji tek treba da budu zvanično odloženi za narednu godinu.

Letovi Er Srbije iz Kraljeva, koji su započeli u decembru 2019. godine, subvencioniše Vlada Srbije, nakon što je bila jedini ponuđač za letove sa obavezom javnih usluga.

Inače, prvi let iz Kraljeva za Beč obavljen je 17. decembra, i to pet meseci nakon otvaranja aerodroma „Morava“. U naredna tri meseca, avionska linija je saobraćala dva puta nedeljno, ali je 12. marta ove godine zbog pandemije koronavirusa, obustavljena.

Inače, plan je bio da država te dve linije, do Beča i Soluna, do kraja 2021. subvencioniše sa oko 5,6 miliona evra.

Najavljeno je bilo da će ove godine na „Moravi“ početi i izgradnja nove piste na koju će sletati veći putnički i transportni avioni.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar