Foto: Shutterstock

Nova ekonomija je u ponedeljak objavila da je nad firmom „Asia Fast Food“ pokrenut stečajni postupak, pošto su se računi ovog preduzeća nalazili u prinudnoj blokadi od kraja prošle godine. Iako je ova informacija verno preneta sa stranice Agencije za licenciranje stečajnih upravnika, grubom uredničkom greškom je za ilustraciju upotrebljena slika poslovnice lanca restorana „ASIA FOOD“, koja nema poslovne niti bilo koje druge veze sa firmom koja je bila predmet teksta.

Ova greška je, nakon intervencije predstavnika kompanije „ASIA FOOD“, odmah i ispravljena, ali se u međuvremenu proširila društvenim mrežama i drugim medijima, čime je javnost potencijalno dovedena u zabludu.

Iako Nova ekonomija nije imala nameru da ove dve kompanije dovede u bilo kakvu vezu, do ispravke greške je ipak došlo do uznemirenja poslovne i šire javnosti.

Nova ekonomija napominje, prema podacima Agencije za privredne registre, „Asia Fast Food“ je kompanija osnovana 2. novembra 2022. godine.

Sa druge strane, „ASIA FOOD“ je kompanija koja uspešno posluje na domaćem tržištu već 14 godina, koja zapošljava desetine radnika i uslužuje milion mušterija godišnje.

PROČITAJTE JOŠ

Nova ekonomija se ovom prilikom još jednom izvinjava vlasniku i svim zaposlenima u kompaniji „ASIA FOOD“ zbog nenamerne greške, kao i čitaocima.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar