Dušan Nikezić. Emisija Utisak nedelje
Dušan Nikezić Foto: Ivan Dinić/Nova S

Dušan Nikezić, potpredsednika Stranke slobode i pravde, ocenio je danas da je izveštaj o poslovanju EPS-a za 2022. godinu potvrdio da nas je, kako je naveo, iznuđeni i nepotrebni uvoz struje, uglja, mazuta i gasa do sada koštao više od 1,4 milijarde evra.

„To je samo prvi ispostavljeni račun za neznanje, korupciju i javašluk SNS kadrova u energetskom sektoru“, istakao je Nikezić u pisanoj izjavi.

On je naveo da smo za te pare mogli da „izgradimo Đerdap 3, 200 kilometara auto-puta, 350 modernih škola, 25 novih kliničkih centara, 200 zatvorenih olimpijskih bazena ili nabavimo eskadrilu borbenih aviona“.

„Praktično nema oblasti koju ne bismo mogli da unapredimo ulaganjem od 1,4 milijarde evra.U krajnoj liniji, država je mogla da da svakoj porodici u Srbiji po 600 evra. Umesto svega toga, SNS vlast uspela je da upropasti čitav sektor energetike, za čiji oporavak će, po njihovom sopstvenom priznanju, trebati 15-20 godina i najmanje 16-17 milijardi evra“, rekao je on i dodao:

„To je cena svesnog i namernog imenovanja Miće Grčića, partijskog poslušnika bez škole i bez znanja, na čelo najveće srpske firme, zbog kojeg će svi koji su učestvovali u lancu odlučivanja, kad tad, morati da snose političku, materijalnu i krivičnu odgovornost.“

Podsetimo, Elektroprivreda Srbije (EPS) je 2022. godinu završila sa neto gubitkom od 73,7 milijarde dinara ili oko 630 miliona evra, što je uspeh jer je planirani bio 97,7 milijardi dinara, pokazao je Izveštaj o poslovanju za prošlu godinu.

***

BONUS VIDEO – Dušan Nikezić: Ono što nam sledi je nestašica mesa, čeka nas slična situacija kao sa mlekom

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar