Dušan Nikezić Foto: Nemanja Jovanović/Nova.rs

Potpredsednik Stranke slobode i pravde Dušan Nikezić je naglasio danas da je inflacija u Srbiji najveća u poslednjih 18 godina i da su tako obezvređena primanja građana.

„Zbog tog rasta cena svaki nastavnik u Srbiji je za samo godinu dana izgubio 70.000 dinara, a prosečan penzioner 25.000, uprkos nedavnom povećanju plata i penzija“, istakao je Nikezić i nastavio:

„Zato Stranka slobode i pravde već devet meseci predlaže konkretne mere za zaustavljanje inflacije, koje predviđaju prestanak štampanja novca, utvrđivanje strukture cena 100 osnovnih proizvoda, ograničenje trgovačkih marži, oporezivanja ekstraprofita u energetici, rudarstvu i trgovini, kao i značajno povećanje ulaganja u poljoprivredu i energetiku.“

Nikezić je istakao da je to jedini način da se zaustavi podivljala inflacija i dramatičan pad životnog standarda građana.

Član predsedništva Stranke slobode i pravde Branko Miljuš je istakao da je SSP „najjača moguća opozicija ovom režimu i naveo primere koji to dokazuju“.

„Oni kupuju naoružanje, a mi hoćemo da ulažemo u obrazovanje. Oni su napravili zakon o radu koji radnike pretvara u moderne robove, a mi smo podržali zakon o radu koji su napisali sindikalci i koji promoviše poslanik Željko Veselinović. Gospođa ministarka Danica Grujičić bi da lekarima i zdravstvenim radnicima zabrani dopunski rad, a mi insistiramo na tome da im se povećaju plate. Mi smo u Skupštini pokrenuli pitanje usklađivanja spoljne politike sa politikom EU, a vlast se krije i neće da priča o tome iako je Vučić priznao da plaćamo visoku cenu za to što nismo uveli sankcije Rusiji“, rekao je Miljuš.

Nećemo odustati od svoje politike, poručio je još Miljuš.

***

BONUS VIDEO – Šoškić: Plate nikako ne treba povećati zbog inflacije 

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar