Foto: arriva.rs/Shutterstock

''Ariva Litas'', drugi po veličini privatni autobuski prevoznik u Srbiji, nedavno je prodat jednoj nemačkoj kompaniji. Ariva u Srbiji obavlja javni prevoz u nekoliko gradova i godišnje preveze preko 40 miliona putnika. Naš portal je u sedištu ove kompanije potražio odgovore, da li promena vlasnika, sada donosi i neke novine za putnike.

U kompaniji ‘‘Ariva Litas‘‘ čije sedište se nalazi u Požarevcu, tvrde da se za putnike ništa neće promeniti i da svi građani mogu da očekuju usluge na koje su do sada navikli.

Uveravaju da promene vlasnika neće uticati na trenutni broj autobuskih linija i polazaka, kao i da ne mogu da govore o eventualnom unapređenju usluga i novinama koje planira novi vlasnik, jer kako kažu, ‘‘kupovina je tek obavljena‘‘.

‘‘Bitno je da naši putnici znaju da se ništa neće promeniti, kompletan red vožnje ostaje isti, svi polasci takođe, brending autobusa ostaje kao i do sada, tako da naši krajnji korisnici neće osetiti bukvalno nikakve promene zbog prodaje kompanije‘‘, rekli su u Arivi za naš portal.

Dodaju i da će cene autobuskih karata ostati iste, uz podsećanje da je od 1. oktobra poskupela karta u međumesnom saobraćaju, ali kako kažu, to povećanje nije povezano sa promenom vlasnika, već je usledilo kao posledica poskupljenja goriva.

Ariva Litas, kao drugi po veličini privatni autobuski operater u Srbiji, pruža usluge javnog prevoza građanima Beograda, Kragujevca, Požarevca, Niša i Braničevskog okruga, a pored gradskog i međumesnog saobraćaja, obavljaju i usluge ugovorenog i međunarodnog prevoza.

Godišnje se autobusima ove kompanije preveze preko 40 miliona putnika, a kako su nam u sedištu kompanije potvrdili u najnovijoj analizi prevoza, u prvih šest meseci ove godine imali su 21 milion prevezenih građana.

Arriva autobusi Foto: arriva.rs

Za naš portal su otkrili i da će od 15. oktobra ponovo početi da saobraća jedina međunarodna linija na relaciji Požarevac-Beograd-Beč, koja je zbog pandemije koronavirusa privremeno bila ukinuta.

U Arivi Litas ukupno je zaposleno 650 radnika, a za Nova.rs su istakli i da promena vlasnika neće uticati na broj zaposlenih, te da će svi koji trenutno rade i dalje ostati na svojim radnim mestima.

Srpska ‘‘Ariva‘‘ pripadala Ariva Grupi iz Velike Britanije

Autobuski prevoznik ‘‘Ariva Litas‘‘,  u Srbiji je poslovao kao deo Ariva Grupe iz Velike Britanije, jednog od vodećih provajdera za prevoz putnika širom Evrope.

Ariva Grupa zapošljava oko 40.000 ljudi i realizuje blizu 1,2 mlijarde putničkih linija u 13 evropskih zemalja.

Ariva Grupa je pored svog srpskog prevoznika, prodala i svoje preduzeće u Danskoj ‚“Ariva Denmark‘‘, kao i ‘‘Ariva bas transport‘‘ iz Poljske.

Sve ove prevoznike, kupila je kompanija ‘‘Mutares SE&Co.KgaA‘‘, međunarodni finasijski investitor sa sedištem u Nemačkoj.

BONUS VIDEO: Zašto Srbija nema dovoljno vozača autobusa?

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare