Foto:Goran Srdanov/Nova.rs; Dragan Mujan/Nova.rs

Dragan J. Vučićević, vlasnik firme Insajder tim, a time i tabloida Informer i istoimene televizije, nedavno je okončao “adaptaciju i sanaciju” objekta na Čukarici koji je u njegovom vlasništvu. Problem je međutim što taj objekat, godinu dana kasnije, nema samo jedan sprat i prizemlje, kako piše u odobrenju za izvođenje radova, nego su izgrađena još dva nivoa, pa je praktično dobio stambenu zgradu.

Dragan J. Vučićević danas je vlasnik luksuzne zgrade u Ulici kraljice Katarine na Čukarici. Pre tačno godinu dana on je iz opštinske uprave dobio odobrenje za izvođenje radova i to na sanaciji i adaptaciji stana, garaže i podrumskih prostorija. U tom dokumentu se navodi da mu se odobravaju radovi u okviru “postojećeg gabarita i volumena objekta”, a to znači na bruto površini od 212 kvadratnih metara.

Kako piše, u tom trenutku “postojeći objekat” sastoji se od podruma, prizemlja i prvog sprata, ima dvoetažnu stambenu jedinicu neto površine od 92 kvadrata i podruma koji ima 18 kvadratnih metara.

Godinu dana kasnije na terenu situacija je drastično drugačija.

Objekat vlasnika Informera ima najmanje dva sprata i potkrovlje, a sudeći po viđenom nemoguće je da se uklopi u oko 110 kvadrata, koliko bi trebalo da bude neto površina te zgrade na Čukarici.

Foto:Goran Srdanov/Nova.rs

Sve ovo znači da je Vučićević nelegalno sazidao gotovo dva sprata više nego što je smeo. Tačnije, on je imao dozvolu samo za renoviranje, ne i za bilo kakvu gradnju, za koju bi mu bila neophodna građevinska dozvola.

Zašto je sagradio skoro dva sprata bez dozvole pitali bismo vlasnika Informera, ali on ni nakon nekoliko dana nije odgovorio na više naših poziva i poruka.

Dragan J. Vučićević Foto: Goran Srdanov/Nova.rs

Ovo inače nije jedini objekat u vlasništvu Vučićevića. U svom posedu ima još dva stana – trosoban i četvorosoban, koji deli sa suprugom, a vlasnik je i 10 parcela površine koja je veća od 4.000 kvadrata. Sve njegove nepokretnosti nalaze se na teritoriji opštine Čukarica.

Foto:Goran Srdanov/Nova.rs

Vlasnik Informera našao se u centru pažnje javnosti nakon što je u novembru 2023. na pešačkom prelazu u Žarkovu oborio devojku i lakše je povredio, a u martu ove godine dao je iskaz u Drugom osnovnom javnom tužilaštvu. U trenutku nesreće nije imao alkohol u krvi, a kako je Nova.rs pisala, nije urađen test na narkotike.

Informer važi za medij blizak vlasti, a svoje kontakte sa članovima državnom vrha Vučićević ne krije. U martu 2023. njegova televizija počela je sa eksperimentalnim programom, a u julu ove godine konkurisala je za dozvolu za emitovanje programa na teritoriji grada Beograda.

BONUS VIDEO Dragan J. Vučićević viče na Đorđa Pavićevića u SC Banjica

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare