Dubravka Đedović Handanović Foto:N1

Rudarska inspekcija je odmah izašla na mesto događaja i ispitivanje svih okolnosti zbog kojih je došlo do ovog nesrećnog događaja je u toku. Sigurna sam da ćemo preliminarne izveštaje imati večeras, a kompletne finalne verovatno za oko dva dana, izjavila je ministarka rudarstva Dubravka Đedović Handanović po dolasku u selo Grljan kod Zaječara, na mesto pogibije dva rudara u havariji u rudničkoj separaciji u blizini rudnika Avramica.

Ministarka Đedović Handanović je izrazila najdublje saučešće porodicama nastradalih rudara, prenosi N1.

“Naše misli i molitve su sa njima u ovim teškim trenucima“, navela je ona.

Dubravka Đedović Handanović Foto:TANJUG/ ZORAN MILIĆ

Kako je istakla, još jedan rudar je bio prisutan i takođe se našao u okviru nesreće.

„On je zadobio lakše telesne povrede. Pokušao je da pomogne svojim kolegama. Sada sam ga videla i pričala sa njim. On nema vidnih povreda. Pravo je čudo nema većih povreda i ozleda, jer je i on prošao kroz ceo taj bunker koji je visok oko osam metara“, navela je ministarka rudarstva po dolasku u selo Grljan kod Zaječara.

Bilo je, dodala je, tu još prisutnih radnika koji su pokušali da pomognu.

„Ali, verovatno ništa nisu mogli da učine, jer se desilo to što se desilo“, rekla je ona.

Dubravka Đedović Handanović Foto:TANJUG/ ZORAN MILIĆ

Ministarka je navela da i lično saučestvuje u bolu porodica.

„Moj otac je bio rudar i sećam se da je govorio, dok je bio mlad i aktivno radio u rudniku, da je to posao najrizičniji na svetu i da svaki dan kada odeš na posao ne znaš da li ćeš da se vratiš“, kazala je Đedović Handanović.

Na pitanje da li je ranije ukazivano na loše uslove rada na mestu u kojem se desila tragedija, ministarka je poručila: „Hajde da sačekamo izveštaj i ispoštujemo ovaj tragičan dan, sagledamo sve i odgovoriću na pitanja“.

BONUS VIDEO: Detalji nesreće u rudniku Lubnica kod Zaječara: Stradali radnici čistili naslage uglja, pa propali kroz bunker, sa visine od pet metara

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar