Foto: Miloš Perić/ Kabinet ministra za ravnomerni regionalni razvoj

Ministar zadužen za ravnomerni regionalni razvoj Edin Đerlek izjavio je danas, u Loznici, da će Vlada Srbije nastaviti sa stvaranjem povoljne investicione klime i privlačenjem investitora, pre svega u manje razvijene delove Srbije.

Đerlek je u razgovoru sa direktorkom Regionalne razvojne agencije Podrinja, Podgorine i Rađevine Danijelom Marković poručio da resorni kabinet i razvojne agencije širom Srbije imaju važnu misiju stvaranja uslova za bolji život svih građana, navodi se u saopštenju.

Đerlek je ukazao da je Loznica otvaranjem kompanije za proizvodnju autodelova MINTH Automotive Europe i američke kompanije Adient, postala važna investiciona destinacija i pokretač privrednog oporavak čitavog Podrinja.

On je ocenio da će završetak brze saobraćajnice Ruma-Šabac-Loznica omogućiti brži ekonomski napredak Loznice i opština tog okruga, ali je istovremeno ukazao da je neophodno stvoriti i odgovarajući kulturno-društveni sadržaj, kako bismo zaustavili migracije i omogućili mladim ljudima da ostanu da žive u svojim opštinama.

Govoreći o ekonomskoj situaciji regiona, Marković je navela da su kapaciteti industrijske zone „Šepak“ u Loznici popunjeni i da će uskoro biti otvorena i zona „Sever“, namenjena industrijskoj proizvodnji u oblasti građevinarstva, zanatstva i manufakture.

Marković je navela da je ključni cilj Razvojne agencije podrška rastu, poslovanju i razvoju mikro, malih i srednjih preduzeća i preduzetnika.

Ona je objasnila da je ovaj kraj poznat po ratarstvu i voćarstvu i ocenila da je neophodno da se podrže izvozni kapaciteti poljoprivrednih proizvođača.

BONUS VIDEO: Pomor ribe u Drini kod Loznice: Uplašeni meštani ne veruju ni vodovodu da je voda bezbedna za piće

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare