kredit, banka, novac, keš, pare
Foto: Shutterstock

Eurobank i Evropska banka za obnovu i razvoj (EBRD) potpisale su bilateralni ugovor o kreditnoj liniji u iznosu od 2,9 milijardi dinara za finansiranje malih i srednjih preduzeća u Republici Srbiji, za investicije u trajna obrtna sredstva, kao i u stalnu imovinu.

Ugovor su potpisale predsednica Izvršnog odbora Eurobanke Slavica Pavlović i generalna direktorka za centralnu i jugoistočnu Evropu EBRD Šarlot Ru (Charlotte Ruhe), piše Biznis.rs.

„Uloga malih i srednjih preduzeća je od ključnog značaja za rast domaće ekonomije, naročito u ovim izazovnim vremenima. Pristup sredstvima iz ove kreditne linije, u vrednosti do 235 miliona dinara po projektu, omogućiće našim klijentima da dugoročno unaprede svoje poslovanje”, izjavila je tom prilikom Slavica Pavlović.

Eurobank je partner i članica EBRD Programa za podsticanje trgovine od 2011. godine, i u okviru njega je do danas plasirala više od 1,4 milijardi evra u ovaj segment srpske privrede, piše u zvaničnom saopštenju.

„Povećanje dostupnosti našeg finansiranja u dinarskoj protivvrednosti značajno će koristiti lokalnim preduzećima jer na taj način ona nisu izložena varijacijama kursa. Ovo će takođe doprineti jačanju poverenja u finansijski sistem u zemlji“, istakla je Šarlot Ru.

(Izvor: Biznis.rs)

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar