Goran Filipović Foto: N1

Ni posle 24 sata, od kada su poljoprivrednici koji protestuju u Vojvodini i drugim gradovima u Srbiji predali svoje zahteve, nisu dobili nikakav odgovor od države, rekao je Goran Filipović iz Inicijative za opstanak poljoprivrednika.

„Prošla su puna 24 sata i mi nismo dobili nikakav odgovor Vlade, ni mejlom, ni pismeno tako da smo morali nešto da preduzmemo. Mi ćemo, kako se to kaže, od sada, svakim danom taj kaiš stezati. Noći ćemo provoditi ovde, ispred Rafinerije, dok sve što smo tražili ne bude sprovedeno. Sutra ćemo imati protestnu vožnju oko kružnog toka u Novom Sadu, kao i danas, ali sada tri puta po sat vremena. Znam da građani to ne vole ali ih molimo za strpljenje jer ove probleme moramo rešiti“, rekao je Filipović za N1.

Poljoprivrednici koji protestuju, su danas ranije, blokirali puteve u Vojvodini ali i imali protestnu vožnju u Novom Sadu, koja je trajala nešto više od 40 minuta.

Kako javlja novinarka N1 Ksenija Pavkov iz tog grada, paori su vozili traktore u kružnom toku, na izlazu ka auto-putu prema Beogradu i magistralnom putu ka Zrenjaninu.

Iako je vožnja bila spora, stvorila je velike saobraćajne gužve u tom delu Novog Sada, a neki vozači, koji su bili nestrpljivi, vozili su svoje automobile trotoarima.

Posle protestne vožnje, poljoprivrednici su se vratili ispred Rafinerije nafte Novi Sad gde će provesti noć. Oni su najavili i za sutra novu vožnju, a koja će se završiti ispred zgrade Pokrajinske Vlade, odnosno Banovine.

Podsećamo, proteste su juče započela četiri udruženja poljoprivrednika – Inicijativa za opstanak poljoprivrednika Srbije, Udruženje poljoprivrednih proizvođača Subotice, Savez udruženja poljoprivrednika Banata i Udruženje poljoprivrednika Aradac.

Najveći broj poljoprivrednika koji se je uključio u protest dolazi iz Vojvodine.

Nezadovoljni poljoprivrednici traže ukidanje akciza na gorivo i uređenje tržišta prometa i robne berze.

BONUS VIDEO: Pogledajte kako su poljoprivrednici sinoć blokirali ulaze Rafinerije u Novom Sadu

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare