Protest koji je organizovalo Udruženja radnika na internetu počeo je u 15 časova ispred Vlade Srbije. Frilenseri protestuju zbog pristiglih poreskih rešenja za 2017. godinu.

Nekoliko desetina frilensera okupilo se ispred Vlade Srbije.

Poruke nekih od transparenata su: „Svi kao jedan! Neće pohlepa krojiti našu sudbinu“; „Srbija prva u svetu po uništavanju frilensera“; „Stop pljački radnika na internetu“.

Protest frilensera Foto: Goran Srdanov/Nova.rs

„Pozivamo sve koji su dobili rešenja za 2017. i koji očekuju da će dobiti za naredne godine, kao i one koji su nezadovoljni važećim zakonom koji je stupio na snagu od 2023. godine, da dođu na protest, jer šta uradimo zajedno sad, važiće za sve“, naveli su u nedavnoj objavi na Fejsbuku.

Pročitajte još:

„Zašto doći na protest? Zato što ova država i vlast ne razumeju drugi način, zato što se ništa neće promeniti ako prvo ne izađemo na ulicu, zato što vidimo koliko je nas protiv ovakve poreske politike države Srbije“, dodali su.

Prvi i osnovni zahtev, dodaju, je sastanak sa Ministarstvom finansija i Poreskom upravom.

Protest frilensera Foto: Goran Srdanov/Nova.rs

„Smatramo da je najbolje rešenje da se dugovanja koja se stavljaju na teret za period od 2017. i potencijalno do 2020. otpišu, a da se od 2023. neoporezivi iznos uskladi sa drugim poreskim iznosima minimalne cene rada i neoporezivim iznosom na zarade, i da se uvećaju normirani troškovi sa 34% na 43%, kao i da se dobiju prava na trudničko i porodiljsko, i da se jasno i nedvosmisleno informišu poreski obveznici kako će izmirivati obaveze“, navelo je Udruženje radnika na internetu.

BONUS VIDEO Protest frilensera ispred Ministarstva finansija

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar