Avion Er Srbija AirSerbia
Avioni Er Srbije Foto:FoNet/Air Serbia

Aviokompanija Er Srbija izabrana je za obavljanjenje avio-prevoza na trasama koje su proglašene za „linije u javnom ineteresu“, na javnoj nabavci Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture vrednoj oko četiri milijarde dinara (oko 34 miliona evra).

Sam tender je bio podeljen na četiri partije (1. gradovi u Evropskoj uniji, 2. Istanbul, 3. Tivat, 4. Beograd), a Er Srbija je bila jedini ponuđač za sve četiri partije.

U okviru tih partija je predviđeno da izabrana aviokompanija saobraća na linijama Niš-Beograd, Niš-Istanbul i Kraljevo-Istanbul, zatim Niš-Frankfurt-Han, Niš-Keln i Niš-Ljubljana tokom cele godine, kao i da u periodu jun-septembar saobraća na linijama Niš-Tivat i Kraljevo-Tivat i Niš-Atina i Kraljevo-Solun, prenosi Nova ekonomija.

Pročitajte još

Za svaku partiju Er Srbiji je dodeljen okvirni sporazum u trajanju od četiri godini.

Vrednost okvirnog sporazuma za partuju „Gradovi u Evropi“ je 2,4 milijarde dinara, za partiju „Beograd“ (u kojoj su predviđeni letovi Beograd-Niš) 814,9 miliona dinara, za partiju Istanbul 690,8 miliona dinara, dok je vredost okvirnog sporazuma za partiju Tivat 70 miliona dinara.

BONUS VIDEO Koliko nas je koštao brak ER Srbije i Etihada?

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar