Cene ugostiteljskih usluga u aprilu su bile veće za 17,4 odsto nego u istom prošlogodišnjem mesecu, pri čemu su cene hrane povećena za 16,6 odsto, alkoholnih pića za 12,8 procenata, a bezalkoholnih za 14,3 odsto, objavio je danas Republički zavod za statistiku.
Kada je o hrani reč, najviše su poskupela topla i hladna predjela, za 18,7 odsto, te variva gde je zabeleženo povećanje cena od 18,5 procenata.
Rekord u poskupljenjima među ugostiteljskim uslugama drže cene prenoćišta koje su povećane za čak 27,1 odsto.
Ukupno povećanje cena ugostiteljskih usluga u Vojvodini je bilo nešto veće nego na republičkom nivou i iznosilo je 17,9 odsto.
Hrana je u Vojvodini poskupela za 21,1 odsto, alkoholna pića za 15,3 procenta a bezalkoholna za 18,4 odsto.
U Vojvodini su za razliku od republičkog proseka, najmanje poskupela prenoćišta i to za 3,0 odsto.
BONUS VIDEO Dr Slavica Plavšić i Georgi Genov: Pušenje treba zabraniti, ali u dogovoru sa ugostiteljima