Foto: Evelien DOosje / Alamy / Alamy / Profimedia

Grad Beograd planira kupovinu više od milion komada zaštitnih maski za lice i za ovu nabavku je izdvojio 7,7 miliona dinara (oko 66 hiljada evra).

Sekretarijat za poslove odbrane, vanrednih situacija, komunikacije i koordinaciju odnosa sa građanima oglasio je javnu nabavku milion komada jednokratnih zaštitnih maski i 100.000 maski za lice KN 95 bez filtera.

Prodavac, koji dobije posao, se obavezuje da maske isporuči u roku od maksimalno 20 dana od zaključenja ugovora.

Nabavka je podeljena u dve partije, a prva se, kako piše u specifikaciji, odnosi na milion komada svetloplavih jednokratnih zaštitnih maski za lice sa tri sloja zaštite od aerosola.

„Maska mora da ima lastiš za postavljanje oko ušiju i podesivi elastični dodatak za nos radi prilagođavanja obliku lica“.

Takođe, te maske treba da budu u pakovanjima koja sadrže maksimum deset komada.

Grad planira i kupovinu 100.000 zaštitnih maski za lice KN 95 bez filtera, od čega 50.000 treba da bude bele boje, a 50.000 crne, vidi se u specifikaciji za drugu partiju.

One moraju da imaju minimalno pet zaštitnih slojeva, sa stepenom filtracije od minimum 95 odsto, a svaka maska mora da bude pojedinačno upakovana u kesicu.

Od privrednog subjekta se traži da je tokom period od najviše tri poslednje godine izvršio minimum tri isporuke predmetnih dobara.

Rok za podnošenje ponuda je do 1. avgusta, prenosi Nova ekonomija.

BONUS VIDEO Dr Tiodorović: Do jeseni bez maske

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram