Foto: Shutterstock

Srpske tablice na automobilu ne donose popust na gorivo na mađarskim benzinskim pumpama. Naprotiv - vozači iz Srbije koji kupuju benzin i dizel u Mađarskoj, plaćaju ga po punim, tržišnim cenama, iako je bilo najavljeno drugačije.

„Natočili smo gotovo 40 litara benzina i kada smo, uz srpski pasoš, otišli da platimo račun, zaračunali su nam litar oko 2,2 evra. Na pitanje – zar za nas ne važe iste cene kao za stanovnike Mađarske, rekli su nam da prvi put čuju za to“, kaže čitatalac Aleksa M.

Strani vozači od 27. maja u Mađarskoj gorivo plaćaju skuplje od građana ove države. Tačnije, dok građani Mađarske dizel i benzin plaćaju po ceni od 1,2 evra za litar, za strance važi cena koja se tržišno formira, a ona je 4. juna kada je čitalac putovao u Mađarsku, za benzin bila oko dva evra – sa kursnim razlikama čak 2,2 evra.

Vozači iz Srbije i Slovenije trebalo je da budu izuzetak za koje važe „domaće“ cene. Iskustvo čitaoca pokazuje da to, ipak – nije tačno.

„Uputio sam se s porodicom kolima u Nemačku. Usput smo stali da natočimo benzin na Molovoj pumpi, na auto-putu kod Budimpešte. Sipali smo 39,1 litar i to, uz kafu koja je koštala nešto više od evra, platili ukupno 89 evra. Prethodno sam pokazao pasoš Srbije – a i automobil ima srpske tablice – naivno misleći da, kao što je najavljeno, za nas važi cena od 1,2 evra za litar, kao što je najavljeno. Kada sam ga pitao zar nije cena za vozače iz Srbije kao i za domaće vozače, prodavac na kasi mi je rekao da prvi put čuje za to, i da nemaju nikakvo obaveštenje“, priča Aleksa M.

Opširnije čitajte na N1.

BONUS VIDEO – Nove cene goriva na pumpama i nova pravila: Ko i kako podnosi teret krize?

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook
Twitter
Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare