Austrijska kompanija "Palfinger" Foto:Alexander Pohl / Zuma Press / Profimedia

Austrijska kompanija "Palfinger" najavila je danas izgradnju proizvodnog pogona u Nišu, vrednog preko četiri milijarde dinara, odnosno 35,5 miliona evra.

U saopštenju „Palfingera“ rečeno je da će novi pogon biti otvoren 2024. godine, a do 2027. godine kada bude završen kompletan projekat u njemu će biti upošljeno 375 radnika.

„Nakon finalizacije prve građevinske faze u 2024. godini, „Palfinger“ će u Nišu do 2027. godine postepeno uspostaviti proizvodnju čeličnih komponenti i podsklopova za široku paletu proizvodnih linija, od dizalica za utovar do pristupnih platformi“, kazali su u „Palfingeru“

Direktor te kompanije Andreas Klauser naveo je u saopštenju da je Niš idealno mesto za novo proivodno postrojenje zbog svog kvalifikovanog kadra, strateške pozicije i ekonomske podrške razvoju.

„Vlada Republike Srbije zna kako da međunarodnim tehnološkim kompanijama, kao što je Palfinger, ponudi atraktivne uslove za uspešno pokretanje poslovanja“, izjavio je Klauser.

PROČITAJTE JOŠ

Novom lokacijom, rečeno je u saopštenju, kompanija „Palfinger“ obezbeđuje neophodno proširenje proizvodnih kapaciteta, zadržavajući visok kvalitet u postojećim fabrikama u Bugarskoj, Hrvatskoj, Sloveniji i Austriji.

U saopštenju je navedeno da je „Palfinger“ trenutno vodeći svetski proizvođač inovativnih rešenja za kranove i sisteme podizanja.

U više od 30 pogona i u servisnoj mreži sa oko 5.000 servisa „Palfingera“ radi više od 12.500 zaposlenih.

Rukovodstvo grada Niša je u poslednjih godinu dana više puta najavljivalo izgradnju pogona austrijske kompanije, a gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski je isticala da je reč o fabrici koju je Vlada Srbije označila kao investiciju od državnog značaja.

BONUS VIDEO A kad predsednik ode, kompanija Gruner u Vlasotincu otpušta „na veliko“: Nisu pošteđene ni samohrane majke

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare