U Podgorici sutra Dan žalosti u znak sećanja na žrtve korone

Svet 21. mar. 202122:25 > 22:26
Podeli:
crna gora ambasadori
Foto: Shutterstock/Predrag Jankovic

Kako je saopšteno iz crnogorske prestonice, gradonačelnik Podgorice Ivan Vuković doneo je odluku kojom se 22. mart proglašava Danom žalosti u znak sećanje na preminule od posledica ove infekcije.

“Godišnjica od smrti prve žrtve virusa korona u našoj državi obavezuje nas da se sa posebnim poštovanjem odnosimo prema svim žrtvama ove planetarne pošasti i da pokažemo saosećanje prema njihovim porodicama koji su neočekivano i iznenada izgubili svoje najbliže“, naveo je Vuković.

Kako je najavljeno, Dan žalosti biće obeležen isticanjem zastave na pola koplja na zgradi uprave Glavnog grada, javnim službama, preduzećima i ustanovama čiji je Glavni grad osnivač, kao i objektima mesnih zajednica i drugim ustanovama na teritoriji glavnog grada Podgorice.

Lokalni javni emiter DOO „RTV Podgorica“ prilagodiće program obeležavanju Dana žalosti, a elektronski i drugi mediji na teritoriji Podgorice, organizatori javnih programa i sadržaja dužni su da svoje programe i sadržaje prilagode obežavanju Dana žalosti.

Na ovaj način Podgorica podržava inicijativu crnogorskog predsednika da se 22. mart proglasi Danom nacionalnog sećanja na preminule od posledica koronavirusa u Crnoj Gori.

Ðukanović je na svom zvaničnom Tviter nalogu napisao da od Vlade Crne Gore očekuje da se proglasi dan žalosti i da ozbiljno uzme u razmatranje ideju o podizanju spomenika.

Prethodno je danas objavljeno da će Herceg Novom i Baru sutra biti Dan žalosti u znak sećanja na sve žrtve koronavirusa.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar