Srušio se avion kod Benkovca, poginule dve osobe

Svet 07. maj. 202017:08 > 19:07
Podeli:
Foto: TANJUG/Diadora TV via AP

U mestu Biljane Donje, kod Benkovca pao je avion pilatus i poginule su dve osobe, neslužbeno je potvrđeno iz PU zadarske.

Oko 16 sati u mestu Biljane Donje, nedaleko od Zadra, pao je vojni školski avion. Poginuli su instruktor i kadet.

„U Operativnom dežurstvu policije Policijske uprave u 16 sati i dva minuta primljena je dojava da je u mestu Biljane Donje pao avion. Odmah po dojavi na mesto događaja upućeni su policijski službenici, a o ovom događaju su obaveštene i sve druge službe, hitna služba, vatrogasci i sve druge nadležne službe. Nakon dolaska na mesto događaja o svim preduzetim merama i radnjama ćemo blagovremeno obavestiti javnost“, poručili su iz PU zadarske, a prenosi Index.hr.

O događaju se oglasio i MORH:

„U četvrtak, 7. maja 2020. godine kod Biljana Donjih oko 16 sati dogodio se pad vojnog školskog aviona ZLIN u kojem su bila dva pripadnika Hrvatskog ratnog vazduhoplovstva, bila je reč o redovnom letu.

Na mesto događaja upućene su nadležne službe.

Foto: TANJUG/Diadora TV via AP

Potpredsednik vlade i ministar odbrane Damir Krstičević i načelnik Glavnog štaba Oružanih snaga admiral Robert Hranj uputili su se prema 93. vazduhoplovnom krilu u Zemuniku.

Ministarstvo odbrane će o više informacija obavestiti javnost.“

Milanović uputio saučešće porodicama

Predsednik Republike i vrhovni zapovednik Oružanih snaga Republike Hrvatske Zoran Milanović izrazio je saučežšće porodicama dvojice pripadnika Hrvatskog ratnog vazduhoplovstva koji su izgubili život u nesreći vojnog školskog aviona Zlin tokom redovnog obučnog leta.

„Strašan je to i nenadoknadiv gubitak ne samo za njihove porodice nego i za prijatelje i kolege iz Hrvatskog ratnog vazduhoplovstva, kao i za Oružane snage RH“, stoji u Milanovićevom saopštenju.

Komentari

Vaš komentar