U Indiji preminula „glava“ najbrojnije porodice na svetu

Svet 14. jun. 202110:36
Podeli:
Ziona Chana
Foto: EPA/STR

U indijskoj državi Mizoram preminuo je 76-godišni muškarac, za koga se veruje da je "glava" najbrojnije porodice na svetu.

PROČITAJTE JOŠ:

Ziona Čana, lider verske sekte koja podstiče poligamiju, preminuo je u nedelju, ostavivši za sobom 38 supruga, 89 dece i 36 unučadi, prenosi Bi-Bi-Si.

Vest je potvrdio predsednik vlade u Mizoramu, Zoramtanga, koji je na Tviteru izrazio saucešće.

Čana je navodno patio od dijabetesa i hipertenzije.

Lekari su za novinsku agenciju PTI naveli da se stanje Čane pogoršalo kod kuće u njegovom selu Baktavng Tlangnuam i da je u nedelju uveče prebačen u bolnicu, gde je po dolasku proglašen mrtvim.

Ziona Chana
Foto: EPA/STR

Bi-Bi-Si, međutim, navodi da je teško reći da li je Čana zaista bio „glava“ najveće porodice na svetu, jer postoje i drugi koji polazu pravo na tu „titulu“.

Takođe je teško proceniti tačnu veličinu njegove porodice. U jednom medijskom izveštaju se tvrdi da je imao 39 žena, 94 dece, 33 unučadi i jednog praunuka, što cini 181 osobu.

Čana i njegova porodica su neka vrsta lokalne senzacije koja privlači turiste u to selo na severoistoku Indije.

Ogromna porodica živi u četvorospratnoj kući koja nosi naziv „Čuar Tan Run“ ili „Kuća nove generacije“, a koja broji čak 100 soba.

Njegove supruge dele spavaonicu u blizini Čanine privatne spavaće sobe, izvestili su ranije lokalni mediji.

Ta kuća je glavna turistička atrakcija u toj državi, a ljudi iz celog sveta hrle ka selu kako bi zavirili u njihov porodični životni stil.

Prema Rojtersu, Čana je rođen 1945. godine. Svoju najstariju suprugu, koja je tri godine starija od njega, upoznao je kada je imao 17 godina.

Porodica je deo hrišćanske sekte – poznate kao „C hana Pawl“ – koja ima oko 2.000 sledbenika. Sektu, koja dozvoljava poligamiju za muškarce, osnovao je Čanin deda 1942. godine.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar